Protokol

Čestitike povodom Dana Bara

| 24:11:2016 | 14:58:47

Povodom Dana opštine, čestitke predsjedniku opštine dr Zoranu Srzentiću, predsjedniku SO Bar Radomiru Novakoviću i građanima Bara uputile su brojne ličnosti iz javnog i političkog života Crne Gore.
 
*****
 
"Deceniju od obnove nezavisnosti Crne Gore na pragu smo još jednog, istorijskog datuma, kada će Crna Gora postati punopravnom članicom Sjevernoatlantskog saveza. Posvećen rad na ostvarenju najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta u protekloj deceniji, rezultirao je i liderskom pozicijom Crne Gore u procesu evropskih integracija. Naši napori da život u Crnoj Gori bude po mjeri evropskog čovjeka, pratile su i investicije u kapitalne razvojne projekte, poput Porto Montenegra, Porto Novog, Luštica Baya, podmorskog kabla, autoputa. Nesmanjenim intenzitetom, nastavljamo da i u narednom periodu, u partnerskom odnosu sa lokalnim samoupravama, kontinuirano doprinosimo unapređenju biznis ambijenta, u cilju povećanja zaposlenosti i kvaliteta života naših građana“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.
 
*****
 
“I sam se lično, kao rođeni Baranin, danas osjećam veoma ponosnim i srećnim, iako osjećanje pripadnosti Baru uvijek nosim sa sobom i sa posebnim pijetetom odnosim se prema toj činjenici.
 
Naš Bar je, kako vjekovima unazad, tako i danas, simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada, dom za mnoge koji su tražeći bolji život pronašli isti u našem gradu. Barani su uvijek znali kako da dočekaju gosta, i da mu svojim odnosom, gostoprimstvom i toplinom stvore osjećaj pripadnosti. Na tu činjenicu smo, vjerujem, svi posebno ponosni.
 
Као centralni dio južnog Jadrana, Bar posjeduje ogromne potencijale za razvoj turizma po principima održivog razvoja, naročito ako, pored prelijepe obale, imamo u vidu urbanističku i infrastrukturnu opremljenost Opštine.
 
Siguran sam da će lokalna vlast, sa vama na čelu, na pravi način valorizovati potencijale Bara, jedinog grada primorja koji leži na dvije prelijepe obale - obale Jadranskog mora i Skadarskog jezera.
 
Renomirane svjetske turističke institucije i organizacije pozicioniraju Crnu Goru u sam vrh svjetskih destinacija po prognoziranom rastu u turizmu. Opština Bar, sa svim svojim razvojnim potencijalima, ima sve preduslove da postane glavni generator našeg turističkog i sveukupnog ekonomskog razvoja.
 
U tom uvjerenju, još jednom čestitam vama i svim Baranima Dan opštine, i želim svako dobro u daljem radu.”, kaže su čestitki Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma.
 
*****
 
“Povodom 24. novembra - Dana opštine Bar, ovim putem Vama, odbornicima i građanima opštine Bar, u ime pripadnika Vojske Crne Gore i svoje lično čestitam praznik.
 
Siguran sam da ćete Vi i Vaši saradnici iz opštinskog rukovodstva, zajedno sa građanima nastaviti da ostvarujete zacrtane ciljeve i projekte, doprinoseći daljem prosperitetu opštine Bar.
 
Sa tim uvjerenjem i željom da praznični dan protekne u veličanstvenoj atmosferi, još jednom Vam srdačno čestitam Dan opštine Bar.”, zaključuje se u čestitki načelnika generalštaba Vojske Crne Gore, admirala Dragana Samardžića.