Hronika

Šestoro uhapšenih zbog teških krađa

| 14:03:2017 | 10:57:01

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su 11. marta rasvijetlili šest teških krađa počinjenih na teritoriji Opštine Bar. Zbog sumnje da su počinili ova krivična djela lišeni slobode su G.D. (26), R.O. (25), G.R. (45) i M.L. (21), svi iz Bara.
 
G.D. i R.Č. se sumnjiče da su počinili svih šest teških krađa na štetu šest fizičkih lica, dok se G.R. i M.L. sumnjiče da su učestvovali u izvršenju po jedne od ovih šest teških krađa.
 
Sumnja se da su navedena krivična djela počinjena tako što su osumnjičena lica u periodu od januara 2016. godine do 8. marta 2017. godine na području naselja Zeleni pojas, upotrebom fizičke snage ili podesnog sredstva obijali vrata i prozore i provaljivali u unutrašnjost kuća i stanova oštećenih lica i otuđivali bijelu tehniku, fotoaparat, mašinu za pranje auta, LCD televizor, nakit od bižuterije, grijalicu, šegu i pokućstvo.
 
Osumnjičeni su, uz poseban izvještaj kao dopunu šest krivičnih prijava, prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.
 
Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima, dok se za ostalim predmetima traga.