Hronika

Dvoje uhapšeno zbog droge

| 20:03:2017 | 22:22:27

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su 15. marta, preduzmajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje droge, pronašli manju količinu kokaina i lišili slobode dva lica - N.M. (52) iz Bara i A.S. (23) iz Zrenjanina, Srbija, sa boravkom u Baru.

Službenici ovog Odsjeka su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih podataka, lišili slobode A.S, kod koje su policijski službenici pronašli i izuzeli dva PVC pakovanja bijele praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.
 
Kokain koji je izuzet sa lica mjesta upućen je Forenzičkom centru radi vještačenja. U toku dalje kriminalističke obrade predmeta, a u cilju identifikacije lica od kojeg je A.S. pribavila drogu koju je, kako se sumnja, stavila u dalji promet (tzv.uličnu prodaju), policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu VDT, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koristi N.M. u Baru. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: detonatorsku kapislu, gasni pištolj marke “Blow”, stari pištolj (kubura) i dva pištoljska metka. Predmeti pronađeni pretresom stana N.M. upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac naknadno izjasniti da li postupanju ovog lica ima elemenata bića krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.
 
Kriminalističkom obradom predmeta, policijski službenici su pronašli dovoljno dokaza koji upućuju na sumnju da je A.S. drogu pribavila od N.M, te da je stavila u dalju, tzv. uličnu prodaju.N.M. i A.S. su po nalogu nadležnog tužioca lišeni slobode, i oni su tom tužiocu sprovedeni na dalju nadležnost uz krivične prijave zbog osnovane sumnje  da su počinili krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.