Hronika

Ubijena braća Gojačanin

| 15:02:2013 | 23:10:10

Šok nakon tragedije kakva se ne pamti u Baru.
 
Braća Dejan (26) i Ljubomir Gojačanin (24) upucani su oko 20:30 sa više hitaca u bilijar klubu “Mr. Otto” u barskoj Robnoj kući, a od posljedica ranjavanja u barskoj bolnici najprije je preminuo stariji brat Dejan, a nešto kasnije i mlađi Ljubomir – Buco, i pored ogromnih napora barskih hirurga. 
 
Prema nezvaničnim informacijama koje nisu htjeli da potvrde ni u policiji, ni u Tužilaštvu, u braću je pucao Baranin Šćepan Bujić - ovo su potvrdili svjedoci tragedije. “Vijestima” je iz barske policije rečeno da su od nekoliko gostiju lokala uzete izjave, da su svi inspektori angažovani na pronalaženju Bujića i da su blokirani prilazi gradu.
 
Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Bujić je ušao u bilijar klub “Mr Otto” i otvorio vatru na Gojačanine. Obojicu je navodno pogodio u grudi. Bujić je potom istrčao iz lokala, a nakon meteža, ranjenu braću posjetioci lokala odnijeli su do automobila Hitne pomoći.
 
Iz policije, ali i niko od očevidaca, nije znao da kaže zašto je Bujić pucao na braću Gojačanin, koji su, kako tvrde mještani, važili za uzorne i poštene momke. Za njihovu majku utjehe više nema (otac im je umro dok su bili djeca), niti je važan motiv zbog koga je neko uperio pištolj u mladiće koji su bili u cvijetu života.
 
Ljubomir je bio bivši fudbaler “Mornara”, a potom i barskog “Hajduka”, a Dejan je radio kao konobar.