Hronika

Policija tvrdi da je spriječila nekoliko ubistava

by Vijesti | 27:07:2013 | 00:39:15

Hapšenjima članova bande iz Beograda i privođenjem Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića vrh srpske i crnogorske policije vjeruje da su spriječili nove likvidacije, koje su se ovog ljeta spremale na Crnogorskom primorju.
 
“Vijesti” saznaju da je ljetos spriječeno ubistvo vođe barskog klana Luke Đurovića, produžene ruke Luke Bojovića, ali i još dvojice kriminalaca u Baru i Kotoru. Osim toga, planirana je i u Beogradu likvidacija jednog poznatog biznismena, crnogorskog porijekla, koji se u protekloj deceniji povezivao sa brojnim mafijaškim obračunima.
 
“Najbitnije je da ćemo u narednim danima saopštiti šta je ova kriminalna grupa planirala još da uradi na području Srbije i Crne Gore, odnosno koje su likvidacije bile predviđene da se izvrše”, kazao je Veljović odbijajući da saopšti ko su oni čija su se imena našla na spisku za likvidaciju.
 
Likvidaciju Đurovića nedavno je osujetila barska policija, koja je 13. juna u tom lučkom gradu uhapsila Nikšićanina Veselina Pantovića (34), za kojeg se sumnja da je eksplozivom trebalo da usmrti vođu jednog od najjačih kriminalnih klanova.
 
Pantović je, kako tvrde u policiji, “slobodan strijelac” te tako za novac odrađuje poslove. Vjeruje se da je neko platio Pantovića da usmrti Đurovića i još dvojicu kriminalaca, čije su slike takođe nađene prilikom hapšenja Nikšićanina.