Hronika

Ubijen Stefan Đukić, policija i dalje na raskrsnicama

| 06:11:2013 | 23:55:11

Baranin Stefan Đukić (23) ubijen je noćas (utorak na srijedu) u centru Bara, ispred zgrade u kojoj je živio s majkom, ispred Osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić”.
 
Ubistvo se dogodilo dvadesetak minuta nakon ponoći, a prema prvim podacima iz istrage, na njega su ispucale dvije osobe najmanje 20 metaka, dok je izlazio iz automobila.
 
Barska policija noćas je blokirala grad, a tokom noći provjeravane su i sve saobraćajnice u užem dijelu grada. U trenutku pisanja ovog teksta (srijeda noć) policijske patrole su još uvijek na važnijim saobraćajnicama i raskrsnicama.
 
Iz Uprave policije je saopšteno da se preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva.
 
Tijelo Đukića je jutros upućeno na Odjeljenje patologije Kliničkog centra u Podgorici, radi vršenja obdukcije.
 
Đukić je prije nekoliko dana izašao iz zatvora gdje je odležao višemjesečnu kaznu, zbog nedozvoljenog držanja oružja i ugrožavanja sigurnosti.
 
Odavno je bio poznat policiji, a njegovo ime je nekoliko puta u medijima objavljivano na stranicama crne hronike.
 
Bio je jedan od aktera obračuna koji se u centru Bara dogodio u septembru 2010. godine, a kada su ranjeni Barani Bojan Lazović (32) i Miroslav Ceković (33). Zbog svađe, tuče i pucnjave ispred brze hrane, tada su osim protiv Đukića, krivične prijave podnijete i protiv Igora Brankovića (33), zbog pokušaja ubistva, ali i Nikole Vujanovića (22), Darka Purlije (26) i Jovana Klisića (24) zbog učestvovanja u obračunu.
 
Đukić je hapšen u februaru 2012. godine, nakon što je policija kod njega pronašla 11,08 grama kokaina, 76 tableta “methadrostelon” i pištolj marke “sig sauer”.