Hronika

Utvrđuju porijeklo Lakovićeve imovine

by Dan | 20:11:2013 | 23:53:47

Vrhovno tužilaštvo zatražilo je otvaranje finansijske istrage protiv Vladana Lakovića (47), bivšeg šefa barske policije, zbog sumnje da je pronevjerio 112.000 eura. Tokom istrage biće provjereno, kako tvrde u tužilaštvu, porijeklo njegove imovine, kao i imovine njegovih bliskih srodnika. Istraga je započeta krajem prošle nedjelje, nakon što je Laković pušten da se brani sa slobode u daljem postupku. U tužilaštvu navode da bi istraga trebalo da bude okončana do kraja mjeseca
 
Laković je, kako se sumnja, počinio pomenuto krivično djelo tako što je u svojstvu službenog lica – rukovodioca Područne jedinice Bar – u prvoj polovini 2010. godine protivpravno prisvojio oko 112.000 eura, a taj novac mu je bio u službi povjeren na čuvanje. Taj novac je u prethodnom periodu, uz potvrde, privremeno bio oduzet prilikom obrade tri policijska predmeta.  Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da prilikom primopredaje sredstava povjerenih u službi, Laković, nakon napuštanja svog službeničkog mjesta, nije predao novac koji je privremeno oduzet prilikom obrade tri predmeta, a koji mu je bio povjeren u službi na čuvanje, saopšteno je iz policije.
 
Laković je pretpostavljenima kazao da nema ništa sa pronevjerom. Prilikom saslušanja u policiji i kod tužioca negirao je da je pronevjerio novac, tvrdeći da ga je samo prebacio na čuvanje, na drugo mjesto.
 
Laković je u petak predao 112.000 eura, koje su se, po njegovom kazivanju, nalazile u drugom trezoru. Novac je vraćen u Centar bezbjednosti Bar i biće deponovan u Sudski depozit do okončanja postupka.U policiji su popisani serijski brojevi novčanica i oni su predati u Sudski depozit.