Hronika

Bombom na Radulovićev stan

| 23:12:2013 | 21:32:25

Policija traga za dvojicom nepoznatih napadača koji su u noći nedjelja na ponedjeljak oko 4 sata aktivirali ručnu bombu ispred stana načelnika barske policije Miloša Radulovića.
 
Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da u eksploziji nema povrijeđenih, ali da je pričinjena veća materijalna šteta.
 
Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković kazao je da je u toku izviđaj napada na šefa barske policije, i da detalje ne može saopštiti.
 
Vučković je dodao da su tokom uviđaja izuzeti tragovi, koji su poslati na vještačenje u Forenzički centar.
 
“Za sada je sigurno da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti, a utvrdiće se da li postoji elemenata još nekog krivičnog djela”, kazao je Vučković.
 
Upitan da li je ovaj napad povezan sa prethodnim napadima na Radulovića i da li je utvrđena pozadina prethodnih, Vučković je kazao da to ne može reći, jer su “postupci tek u početnoj fazi”.
 
Prema informacijama “Vijesti”, kamera koja se nalazi u ulazu zgrade, snimila je dva lica sa kapuljačama, koji su ušli u zgradu i aktivirali bombu.
 
“Za sada nepoznato lice, na čijem identifikovanju se intenzivno radi, danas je oko 3:30, ispred ulaznih vrata stana načelnika CB Bar, koji se nalazi u stambenoj zgradi u Bloku IX u Podgorici, aktiviralo eksplozivnu napravnu – najvjerovatnije ručnu bombu M 75. Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na ulaznim vratima i u hodniku stana Radulovića, kao i oštećenja na ulaznim vratima dva stana koji se nalaze na istom spratu. Odmah po obavještenju o događaju, na lice mjesta je upućena policijska patrola. Izvršen je uviđaj tokom kojeg su izuzeti predmeti i tragovi koji će se vještačiti u Forenzičkom centru”, saopšteno je iz Uprave policije.
 
Nepoznate osobe su i početkom juna rano ujutro bacile dinamit ispred zgrade u Bloku 9 u Podgorici, u kojoj živi Radulović. Naprava je eksplodirala na parkingu u neposrednoj blizini Radulovićevoga “ford mondea” koji je nije mnogo oštećen. U bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih.
 
Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović najoštrije su osudio podmetanje eksplozivne naprave ispred stana Miloša Radulovića, navodeći da je to napad na sve pripadnike tog resora, i u konačnom, na državu.
 
Bombaški napadi na policijskog starješinu Miloša Radulovića kompletnoj javnosti šalju poruku da su ugrožene vitalne funkcije policije, smatra Aleksandar Saša Zeković, član Savjeta za građansku kontrolu rada policije.
 
“Policija je javni servis čija je primarna uloga da nepristrasno podrži i sprovede zakon. Njena uloga je i održavanje unutrašnje bezbjednosti, prevencija, otkrivanje i procesuiranje kriminala te zaštita života, slobode i imovine. Jutros rano kontaktiran sam od građana koji žive u istom ulazu u kojem stanuje načelnik Centra bezbjednosti Bar Miloš Radulović. Njegove komšije su zabrinute za njega i njegovu porodicu. Oni su, s pravom, zabrinuti i za svoju sopstvenu bezbjednost”, navodi se u dopisu Zekovića.