Hronika

Monika kažnjena uslovno

by Dnevne novine | 26:02:2014 | 08:39:10

Monika Martinović (18) iz Bara koja je, upravljajući “poršeom karera”, u septembru prošle godine izazvala saobraćajni udes u kojem je stradao Baranin Luka Đurović, juče je u Osnovnom sudu u Kotoru kažnjena uslovnom osudom.
 
Presuda, koju je izrekla sudija Momirka Marović, predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od devet mjeseci, ali se ona neće izvršiti ukoliko Martinović u naredne dvije godine ne počini krivično djelo, pišu “Dnevne novine”.
 
Izrečena presuda upravo je ono što je odbrana predložila u završnim riječima, pa branilac Monike Martinović, advokat Zdravko Begović na takvu presudu neće ulagati žalbu.
 
“Zadovoljan sam odlukom prvostepenog suda i to je, bez obzira na težinu situacije, najpravičnija moguća odluka u konkretnom slučaju. Na granici punoljetstva, mojoj branjenici ne treba veća kazna od one koja je zadesila”, kazao je Begović.
 
Optužnica protiv Monike Martinović podignuta je početkom godine, nakon tri mjeseca intenzivnih istražnih radnji usmjerenih na rasvjetljavanje smrti Luke Đurovića, koji se u policijskim evidencijama pominjao kao vođa jedne od vodećih kriminlnih grupa u Baru.
 
Ona je 30. septembra prošle godine, upravljajući “porše karerom”, izazvala tešku saobraćajnu nesreću na samom izlazu iz tunela Vrmac u Kotoru, u kojoj je stradao njen saputnik Đurović. Djevojka je tada zadobila teške tjelesne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju u risanskoj bolnici. Po izlasku je saslušana u tužilaštvu koje joj nije odredilo pritvor.