Hronika

Bomba kao znak upozorenja?

Bar info / Večernje novosti | 24:10:2014 | 10:10:53

Bomba koja je u utorak postavljena na džip “Mazda cx-5” ruskog državljanina Viktora I. (38) na beogradskom Kalemgdanu, najvjerovatnije je povezana sa poslovima kojima se on bavi u Crnoj Gori, , pišu “Večernje novosti”.
 
Ovaj list navodi kako je “Rus povezan sa infrastrukturnim projektima na primorju i trenutno učestvuje u izgradnji hotela u Sutomoru”. Policija je zbog ovih sumnji privremeno oduzela automobil i poslala ga na kompletno veštačenje.
 
Prema izvorima “Novosti”, postoje indicije da je, zasad nepoznata osoba postavila eksplozivnu napravu u kanal između šoferšajbne i haube Viktorovog džipa, kako bi mu poslala upozorenje. “Kašikara” nije bila aktivirana, što dodatno dokazuje da onaj ko ju je postavio, nije imao nameru da povrijedi ili usmrti Rusa i njegovu porodicu, već mu je poslao jasnu poruku.
 
“Novosti” pišu i da je Viktor I. građevinski preduzimač, sa privremenim boravištem u Crnoj Gori. U Sutomoru učestvuje u, kako kažu “Novosti”, “rekonstrukciji jednog starog turističkog odmarališta, koje je prošle godine prodato izvjesnom Rusu”.
 
Viktor I. se poslednjih nekoliko dana, zajedno sa porodicom, nalazi na proputovanju u Srbiji. Prekjuče je sa porodicom došao u turistički obilazak Kalemegdana i zoološkog vrta. Oko 11:30 je konstatovao da se na njegovom džipu nalazi “kašikara”. O tome je obavestio policiju i za svaki slučaj sklonio na sigurno suprugu i djecu. Kontradiverzione ekipe MUP brzo su reagovale i deaktivirale bombu, pa, srećom, u ovom incidentu niko nije povrijeđen.
 
Policija je obavila uviđaj i zasad raspolaže oprečnim informacijama svjedoka. Viktor tvrdi da je eksplozivnu napravu primijetio pri povratku iz šetnje, dok u “Parking servisu” kažu da se on, najvjerovatnije, dovezao sa bombom na automobilu.