Hronika

U Sutomoru zaplijenjeno 163 kilograma skanka

| 04:11:2012 | 20:06:59

Službenici Uprave policije lišili slobode Baranina Ratka Maljkovića (34) u čijoj kući su, u naselju Haj Nehaj u Sutomoru, pronašli i oduzeli 163 kilograma skanka.
 
Službenici Uprave policije (UP) priliko pretresa kuće, u naselju Haj Nehaj-Sutomore, Baranina Maljkovića pronašli su 163 kg biljne materije zelene boje, za koju se osnovano sumnja da je opojna dorga skank. Skank je bio sakriven na nekoliko mjesta u kući.
 
“U garaži kuće pronađeno je 10 bijelih PVC džakova u kojima se nalazilo 150 PVC pakovanja skanka težine oko 158.277,5 grama. Sedam ručno pravljenih pakovanja, umotanih u providnoj foliji, u kojima se nalazio skank težine oko 4.321,6 grama i jedno ručno pravljeno pakovanje PVC, plave boje, u kojem se nalazio skank težine oko 0,3 grama, pronađeni su u putničkoj torbi, sive boje, koja je bila sakrivena u ormaru u jednoj sobi u kući. U istoj prostoriji u bijeloj plastičnoj kanti pronađen je jedan ručno pravljeni zamotuljak, u plavoj PVC foliji, u kojoj se nalazio skank težine oko 213,9 grama i jedna providna PVC kesa u kojoj se nalazilo 92,5 grama skanka. Pored skanka, u plastičnoj kanti, pronađena je i digitalna vaga marke “Valex” i PVC folije plave i bijele boje” - saopštila je policija.
 
Maljković je 163 kg biljne materije zelene boje za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi skank, a koja je poslata na vještačenje u Froenzički centar, držao radi dalje prodaje.
 
Prilikom pretresa kuće pronađen je i gasni pištolj marke “Blow” sa dva okvira bez metaka.
 
Policijski službenici su podnijeli Višem državnom tužiocu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Maljkovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krvično djelo novlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
U akciji su učestvovali službenici Odsjeka za borbu protiv droge, grupe Bar, Budva i Ulcinj i Područne jedinice Bar.