Hronika

Ljekari konstatovali da je Nikezić neuračunljiv

by Vijesti | 10:09:2015 | 10:10:40

Komisija ljekara vještaka medicinske struke konstatovala je u nalazu da je Adžija O. Nikezić (81) iz Bara neuračunljiv i da bi trebalo da se odredi psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.
 
To je juče saopšteno u nastavku suđenja Nikeziću, optuženom za ubistvo prijatelja Adema Skurića (74) u naselju Velika Gorana kod Bara.
 
Psihijatrijsko posmatranje okrivljenoga povjereno je komisiji Ijekara vještaka  neuropsihijatru Stanku Miliću, psihijatru Željku Goluboviću i psihijatru Branki Stepanović.
 
“Promjene u ponašanju okrivljenog datiraju više godina unazad, a njegovo ponašanje u odnosu na svoju i familiju oštećenog, uzrokovano je sumanutim idejama... Radi se o nerealnom doživljaju odnosa. Imajući u vidu njegovo psihološko stanje sa sumanutim idejama usmjereno prema članovima šire familije, postoji ozbiljna opasnost od ponavljanja težeg krivičnog djela. Radi otklanjanja ove opasnosti, potrebno je obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi”, kazao je Milić.
 
Objasnio je da je tim vještaka obavio medicinsko posmatranje i da su i ostale njegove kolege imale isto mišljenje...
 
Predsjednik krivičnog vijeća sudija Vladimir Novović, za 14. oktobra zakazao je završnu riječ stranaka u tom postupku.
 
Prema navodima optužnice tužiteljke Maje Jovanović, okrivljeni je 19. decembra 2014. iz lovačke puške, a sa umišljajem ubio Adema Skurića u naselju Velika Gorana kod Bara. Ubijeni je tast njegovog sina.