Hronika

Zapaljena dva auta ispred kućnog praga

by B.Boljanović / Bar Info | 13:09:2015 | 10:54:03

Na samo metar od praga porodične kuće Pajovića, u barskom naselju Polje za sada nepoznati počinilac u noći između subote i nedjelje zapalio je dva vozila na kojima je naneta velika materijalna šteta.
 
Srećom, niko od ukućana nije povređen. Vlasnik vozila je nekadašnji policajac, penzioner Božo Pajović. On juče nije bio voljan razgovarati za javnost.
 
Vozila su u dvorištu bila parkirana jedno iza drugog na metar udaljenosti. Ne isključuje se mogućnost da je počinilac polio benzin ispod hauba oba vozila, a zatim ih ponaosob zapalio, s obzirom da je prednji dio drugog vozila vidno oštećeniji nego zadnji deo automobila  koji je prvi parkiran. Vrlo vjerovatno je da je požar podmetnut ispod motora oba vozila dok je višečlana porodica spavala.
 
Zamjenica osnovnog tužioca u Baru Irena Rajković potvrdila je da su zapaljena dva vozila u dvorištu porodične kuće u barskom naselju Polje. Po nalogu tužioca policija je izvršila uviđaj.
 
“Naloženo je vještačenje vještaka za protivpožarne zaštite i nakon njegovog nalaza znaće se šta je uzrok požara”, kazala je Rajković.  
 
Vatrogasci su dobili poziv od građana u 2:45.
 
“Odmah po pozivu krenula su 4 vatrogasca u jednom vozilu. Na licu mesta zatekli smo da gore dva vozila - folksvagen polo i opel vektra. Požar je ugašen”, kazao je načelnik Službe zaštite Velizar Čađenović.
 
Ovo je sedmi požar na automobilima u Baru u posljednja tri mjeseca.  Do sada su uništena 24 vozila. Na meti piromana bila su  vozila biznismena, policajaca, carinika, te automobili koje su koristili mladići sa druge strane zakona. Motivi paljenja vozila ostaju pod velom tajne i nagađanja pozadine - od opomene, do osvete ili nečeg trećeg.