Hronika

Policija oduzela 5kg eksploziva, pištolje i municiju

| 22:09:2015 | 19:09:19

Barska policija oduzela je juče i danas pet kilograma eksploziva, četiri pištolja i veću količina municije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako se navodi, postupajući na osnovu operativnih podataka izvršila pretrese više objekata na području Ostrosa i Bara.
Kod P.B. pronađeno je pet kilograma različitog eksploziva (dva kilograma privrednog eksploziva “salama” i tri kilograma miješanog eksploziva), pet komada inicijalnih kapisli i tri metra sporogorećeg štapina.

Policija je kod B.D. pronašla pištolj marke “CZ M 57”, cal. 7,62 mm, sa okvirom i osam komada municije cal. 7,62 mm. Navodi se da je B.D. posjedovalo oružni list, ali sa isteklim rokom važenja.

Više municije je oduzeto od B.C, kod kojeg su pronađena tri komada puščane municije kal 7,62 mm, jedan metak kal 8 x 57, 10 komada municije kal 7,65 mm i 12 patrona za lovačku pušku.

Osim toga, policija je kod O.Lj. iz Bara pronašla i oduzela pištolj marke “Pietro Beretta” cal. 7,65 mm sa dva okvira i sedam komada municije cal 7,65 mm, pištolj marke “CZ M 57” cal. 7,62 mm sa okvirom i osam komada municije cal. 7,62 mm, kutiju sa 42 komada municije cal 7,62 mm i kutiju sa 36 komada municije cal 7,65 mm.

Kod I.Č. iz Bara pronađen je pištolj marke “CZ M 57” cal. 7,62 mm sa dva okvira i šest komada municije kal 7,62 mm i kutija sa 25 komada municije cal 7,62 mm.

Sva petorica su dovedena u prostorije Centra bezbjednosti Bar, a o događajima je upoznato Osnovno državno tužilaštvo u Baru.
“Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru se izjasnio da će se u vezi sa pronalaskom eksploziva, inicijalnih kapisli i sporogorećeg štapina kod P.B. naknadno izjasniti, dok se izjasnio da se protiv B.C, O.Lj. I.Č. podnese krivična prijava zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici CB Bar će protiv B.D. Područnom organu za prekršaje u Baru podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju", navodi se u policijskom saopštenju.