Hronika

Jedan Milić na intenzivnoj, drugi u pritvoru

izvor "Dan" | 03:11:2015 | 11:54:04

U pucnjavi koja se juče ujutro dogodila u Karučima, u okolini Virpazara, ranjen je Cvetko Milić (63), pogođen u predjelu stomaka, a zbrinut u barskoj bolnici. Na njega je pucao rođak Veliša Milić (71), koji je, nakon što je lišen slobode, na saslušanju priznao djelo.
 
I Veliša Milić je zatražio ljekarsku pomoć, koji je zbog više povreda na tijelu prevezen na pregled u Podgoricu.
 
U Upravi policije su “Danu” potvrdili da ih je o događaju obavijestila Hitna pomoć, koja je prva stigla u selo, a osumnjičeni je uhapšen ispred porodične kuće.
 
Imanja dvojice rođaka se nalaze jedno pored drugog, kao i njihove kuće, a pucnjavi je prethodila svađa, a potom i tuča.
 
Veliša Milić živi u Kotoru, nije ženjen, a u Karučima je boravio tokom ljeta. Sa njim je živjela i sestra, koja nije udata. Imanje rođaka Cvetka se graniči sa njegovim, i među njima je uvijek bilo nesuglasica oko međe i puta. Nije bilo dana kad nije bilo čarki između njih dvojice, pričaju mještani, a piše “Dan”.
 
Veliša je pričao mještanima da ga je strah od Cvetka, koji je prijek čovjek, i da se plaši da ne nasrne na njega, pa je sa sobom nosio pištolj. Kako saznajemo u policiji, njih dvojica su se juče ujutro, oko 9:15, sreli na seoskom putu, u blizini porodičnih kuća. Cvetko mu je, kako se sumnja, kazao da više ne može tuda da prolazi i da je to njegov put. Veliša je, navodno, imao primjedbi da je Cvetko pomjerio međe u njegovo imanje i zauzeo više nego što mu pripada. Krenula je prepirka, a zatim i svađa. Cvetko je nasrnuo na Velišu i napao ga kosijerom, a nanio mu je i jedan udarac. Veliša se zateturao i pao, Cvetko je ponovo krenuo ka njemu, a on je izvadio pištolj i opalio u njegovom pravcu.
 
Ranjenom Cvetku u pomoć je pritekao njegov šura, koji se zatekao u blizini mjesta događaja, a odmah je pozvana Hitna pomoć.
 
Veliša je otišao do svoje kuće, koja je udaljena nekih 20 metara od mjesta gdje su se dogodile svađa i pucnjava. Policiju je sačekao ispred kuće i sam se predao, nakon čega je odveden u Bar. Tamo su mu konstatovane povrede, pa je prevezen u Podgoricu, kako bi bio urađen skener. On je priznao da je pucao u Cvetka, ali da je to uradio u samoodbrani, jer ga je on prvi napao i povrijedio - kazali su “Danu” u policiji.
 
Prema riječima dr Jovana Ivovića, nakon operacije trenutno stanje Cvetka Milića je stabilno.
 
“U predjelu stomaka je ustrelna rana. Pacijent je doveden u stanju hemoralgičnog šoka. Hirurški je zbrinut i nakon operacije smješten je na Odjeljenje intenzivne njege” - kazao je dr Ivović.