Hronika

Rasvijetljen bombaški napad na Radulovića

| 08:12:2015 | 19:38:22

Podgorička policija, nakon gotovo dvije godine istrage rasvijetlila  je bombaški napad na šefa barske policije Miloša Radulovića.
 
Za ovaj napad osumnjičen je Janko Vukadinović iz Podgorice.
 
“Za ovo krivično djelo osumnjičen je J.V. (25) iz Podgorice, koji je uhapšen juče na jednom graničnom prelazu, prilikom ulaska u Crnu Goru, a koji se inače potraživao nacionalnom potjernicom u vezi sa nedavno realizovanim predmetom ‘Frenklin’”, kazao je Aleksandar Bošković, rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije.
 
Bošković je kazao i da je o događaju obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, po čijem nalogu su preduzete dalje policijske mjere i radnje.
 
“Policija je, prikupljajući materijalne dokaze u cilju rasvjetljavnja ovog krivičnog djela, došla do identiteta osumnjičenog lica, koji se do juče nalazio na izdržavanju zatvorske kazne u susjednoj državi”, rekao je Bošković.
 
Eksplozivna naprava ispred Radulovićevog stana aktivirana je 23. decembra 2013. Tada je kamera u ulazu zgrade snimila dvije osobe sa kapuljačama, kako oko tri i po sata iza ponoći upadaju u ulaz u kome stanuje policajac.
 
Odlukom ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora policije Slavka Stojanovića, Raduloviću i njegovoj porodici dodijeljena je cjelodnevna policijska zaštita.
 
Radulović je na meti bio i početkom juna 2013., kada su i dalje nepoznate osobe bacile dinamit ispred njegove zgrade. Naprava je eksplodirala na parkingu u neposrednoj blizini Radulovićevoga “ford mondea” koji nije mnogo oštećen. U tom bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih.
 
Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pozdravio je rasvjetljavanje napada na Radulovića i ocijenio da i ostali napadi na policijske službenike moraju biti rasvijetljeni.