Hronika

Obijena i opljačkana NVO Adria

by Ivanka Leković | 14:12:2015 | 10:55:20

Nepoznati počinioci obili su i opljačkali prostorije NVO Adria i napravili veliku štetu ovoj nevladinoj organizaciji koja pomaže osobama ometenim u razvoju.
 
Marta Anđelić, direktorica “Adrie”, kazala je za Radio Bar i Bar Info da još uvijek prebrojavaju što je odnešeno - kućni bioskop, DVD monitor, klavijature, kamere itd, a razbijena su i vrata.
 
Ovo se, kaže ona, dogodilo tokom vikenda, a nije prvi ovakav događaj. Roletne su im već jednom izbušene šrafcigerima i ispisane fašističkim simbolima.
 
Policija je izvršila uviđaj.
 

“Ovo ne znam kako da nazovem - bahatost ili diskriminacija. Svi znamo čime se ‘Adria’ bavi -službom podrške za osobe ometene u razvoju, koje su inače diskriminisane u zajednici i imaju vrlo malo izbora za socijalnu uključenost. ‘Adria’ im pruža službu podrške u vidu dnevnog boravka, a finansira se isključivo od projekata, što i nije baš najbolja varijanta, jer često nemamo dovoljno sredstava i bukvalno volontiramo da bi održali servis” - ogorčeno kaže Anđelić, ističući da je ovo težak udarac za njihov rad.
 
“Ovo pokazuje odnos tih počinilaca prema ovoj populaciji. Nakon svega, očekujemo veću podršku institucija. Pomoglo bi kada bi se našao prostor, neka kućica sa dvorištem, objekat u kome bi se mogli organizvoti i pružiti više i kvalitetnije usluge podrške za ova lica. Štetu koja je načinjena, moraće da plati NVO Adria” - ističe Anđelić.