Hronika

U požaru uništena tri vozila

by Biljana Boljanović | 27:12:2015 | 14:33:59

Tri vozila uništena su na parkingu, u požaru u centru Bara, u noći između subote i nedelje. Što je uzrok zapaljenja utvrdiće se tokom istrage, a na osnovu uviđaja koji je uradila policija prvo je planuo parkirani automobil marke “reno megan“ BR-AM241, vlasništvo Ivice Kalezića, visokog funkcionera Demokratske partije socijalista.
 
Vatra sa ovog vozila je zahvatila još dva parkirana automobila- “audi” A4 BR-AU921, vlasništvo Obrena Jeknića i audi kvatro BR-BK833, vlasništvo Jakše Vukčevića.
 
“U požaru koji je izbio na parkingu u Ulici Mila Boškovića oko 4:40 minuta potpuno je izgorelo vozilo marke reno megan, a oštećena su još dva vozila marke audi, između kojih je bio parkiran reno. Na lice mjesta je izašao vještak i nakon njegovog nalaza znaćemo šta je uzrok požara”, kazala je zamjenica Osnovnog tužioca u Baru Irena Rajović, dodajući da je izviđaj u toku.
 
Okolnosti pod kojim je došlo do požara biće razriješene tokom izviđaja, a nezvanično je rečeno da brzina širenja požara upućuje na zaključak da je prije zapaljenja vozilo poliveno benzinom. Požar širih razmjera u centru Bara, spriječila je intervencija vatrogasaca.

 
“Oko 4.40 časova  javljeno nam je da gore tri vozila preko puta škole Blažo Jokov Orlaandić, u Ulici Mila Boškovića. Na lice mjesta poslate su  dvije ekipe vatrogasaca sa dva vozila i vrlo brzo su lokalizovali požar”, kazao je načelnik Službe zaštite Velizar Čađenović. U momentu kad su vatrogasci stigli reno megan je bio potpuno u plamenu koji je, takođe, već bio zahvatio i susjedni audi, dok je treće vozilo oštećeno na lijevom prednjem braniku.
 
Samo u posljednja četiri meseca ovo je 11. „piromanski“ napad na imovinu – automobile.  U većini slučajeva počinioci su prvo polivali vozilo naftinim derivatima, a zatim palili, tako da je vatrena stihija velikom brzinom uništavala imovinu. Nerijetko su u ovim paljenjima vozila oštećena i vozila građana koja su bila parkirana pored.