Hronika

Stamatović saslušavan zbog Primorke?

by Vijesti | 31:12:2015 | 00:22:11

Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Predrag Stamatović saslušan je danas u svojstvu građanina pred ispektorima za privredni kriminal podgoričke policije.
 
Nalog da se Stamatović sasluša dao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, iz čijeg kabineta danas nije bilo zvaničnog obavještenja o razlozima ovog saslušanja.
 
O čemu je Stamatović razgovarao sa inspektorima za privredni kriminal, službena je tajna.
 
TV “Vijesti” nezvanično saznaje da je prednovogodišnji poziv Stamatoviću uvod za razotkrivanje nove afere i hapšenja i to zbog slučaja barske “Primorke”.
 
Spekuliše se da bi zbog ovog slučaja lisice na ruke mogle biti stavljene čak i nekim bivšim, ali i aktuelnim ministrima, te da je Stamatović danas pozvan da objasni istražiteljima ko je bio nadležan i na osnovu čega je Vlada 2010. godine firmi “Melgonia – Primorka” dala garancije od četiri miliona eura, kako bi podigli kredit od skoro 14 i po miliona eura.
 
Taj dug odnosno garanciju od četiri miliona eura, umjesto barskog preduzeća “Melgonija Primorka” u aprilu 2015. godine platila je država, tačnije građani Crne Gore. Premijer Milo Đukanović je prije godinu i po izjavio kako mu nije važno i da ne zna ko stoji iza kompanije “Melgonija”.