Hronika

Rasvijetljeno podmetanje požara i razbojništvo

| 14:01:2016 | 11:41:12

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar saopštili su danas kako su rasvijetlili podmetanje požara na vozilu, počinjeno 27. decembra, i lišili slobode lice koje je pokušalo da izvrši razbojništvo u apoteci početkom januara.
 
Zbog sumnje da je počinio krivično djelo “izazivanje opšte opasnosti” uhapšen je Z.S. (52) iz Bara. On je, kako se sumnja, 27. decembra, na parking prostoru u ulici Mila Boškovića u Baru, podmetnuo požar na vozilu “Renault Megane”, vlasništvo Ivice Kalezića. Vozilo je u potpunosti uništeno, a oštećena su i dva vozila na koja se požar proširio. Policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog lica, i on je, uz poseban izvještaj, priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru.
 
Službenici CB Bar su lišili slobode A.T. (20) iz Bara, koji se sumnjiči da je maskiran i držeći pištolj u ruci ušao u apoteku “Belladona”, u namjeri da uz prijetnju oružjem uzme novac. Radnica u apoteci ga je primijetila na sigurnosnoj kameri, istrčala na sporedni izlaz i obavijestila policijske službenike koji su brzo reagovali i sustigli ga. Osumničeni je uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Baru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “razbojništvo u pokušaju” u sticaju sa krivičnim djelom “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”. A.T. je, nakon saslušanja, pušten da se brani sa slobode.