Hronika

Eksploziv ispod glisera na suvom

| 23:11:2012 | 01:43:05

Nepoznati počinioci postavili su eksplozivnu napravu ispod glisera Seada Dedeića iz Bara, ali u eksploziji niko nije povrijeđen.
 
Prema informacijama “Dana”, gliser je bio parkiran u jednom prigradskom naselju, a na plovilu je pričinjena manja materijalna šteta. Eksplozija se dogodila u utorak oko 18:30.
 
“Dedeić ne živi u Crnoj Gori, već je nastanjen u Francuskoj. Obavili smo uviđaj na licu mjesta, a tokom dana kontaktirali smo i oštećenog” - rečeno je u policiji.
 
Prema našim saznanjima, Dedeić je inspektorima kazao da ne zna ko bi mogao da mu postavi ekpslozivnu napravu ispod glisera.
 
“Pretpostavljamo da je riječ o napravi manje razorne moći, koja bi mogla da predstavlja upozorenje vlasniku” - ističu u policiji.
 
Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti proslijeđeni na vještačenje u Forenzički centar.
 
U policiji je potvrđeno da je Dedeić, nedavno, bio meta nepoznatih počinioca koji su postavili napravu pod njegov automobil.
 
“On je tada dao izjavu u svojstvu oštećenog, ali nije mogao da saopšti ko bi mogao stajati iza tog napada” - navode u policiji. Na tom slučaju se i dalje radi, a počinioci još uvijek nisu identifikovani i procesuirani.