Hronika

Dječak biciklom sletio u provaliju

Ž.Milović / I.Leković | 17:04:2016 | 13:23:58

Dvanaestogodišnji Đ.Đ. sletio je danas oko 14 sati biciklom u provaliju, na putu od Bara ka manastiru Ribnjak, a izvučen je akcijom barskih vatrogasaca.

Kako ističu iz Službe zaštite, dječak je bio dio kolone od desetak biciklista-vršnjaka, ali nije uspio da na vrijeme savlada veliku krivinu kod izvora.

Dječak je pao u provaliju, njegovi drugovi su alarmirali nadležne, pa je služba hitne pomoći, skupa sa vatrogascima, odmah došla na lice mjesta. Vatrogasci su se sa nosilima i tzv. kragnom spustili u provaliju do dječaka koji je bio u svjesnom stanju, ali sa vidljivim povredama na tijelu i naročito glavi. Imobilisali su ga, i na nosilima učvršćenim konopcima iznijeli do mosta, gdje je ubačen u kola i odvežen za barsku bolnicu.

Tamo su mu konstatovane povrede glave, pa je upućen na dalje liječenje kod neurologa u Klinički centar Crne Gore. Po riječima ljekara u barskoj bolnici, van životne je opasnosti.  

Ovo je već treća ili četvrta nezgoda na ovom mjestu, koje nema ogradu, i zahtijeva umješnost pri vožnji bicikla, motora ili automobila. Bilo bi zaista dobro kad bi se na ovom mjesto postavila zaštita, što je posao koji ne zahtijeva velika ulaganja, a donio bi mnogo bezbjednosti u saobraćaju.