Hronika

Uništen grob Luke Đurovića, oštećene još dvije grobnice

by Vjera Knežević Vučićević | 17:06:2016 | 18:33:19

Na gradskom groblju Gvozden brijeg danas nešto prije podneva u jakoj eksploziji uništen je grob Luke Đurovića. U eksploziji su teška oštećenja pretrpjele i grobnica porodice Stojanović i ona u kojoj je sahranjen Andrija Mrdak - nezvanično je potvrđeno iz barske policije. Srećom, u tom trenutku u blizini nije bilo ljudi.
 
Snažna detonacija koja je odjeknula na glavnom gradskom groblju uznemirila je mještane tog dijela opštine, a čula se i u centru grada, udaljenom oko dva kilometra. Desetak minuta dok se nije pročulo šta je u pitanju, žitelji centra buku su povezali sa radovima u luci ili na željeznici. Nakon što je vijest o uzroku eksplozije odjeknula gradom podno Rumije, najčešći komentar koji se mogao čuti je da ni najstariji Barani ne pamte ovako vandalski čin.
 
Policija je tokom višečasovnog uviđaja blokirala prilaz groblju, pa pristup nijesu imali ni oni koji su došli da provjere da li su oštećene i grobnice njihovih najbližih.
 
Pretpostavlja se da je eksplozivna naprava postavljena između ili na nekoj od grobnica i da je aktivirana daljinskim upravljačem.
 
Pristup je tokom trajanja uviđaja nekoliko časova bio zabranjen i novinarskim ekipama, a kada je skinuta plava traka sa natpisom “Stop policija”, rame uz rame sa novinarima oštećenim grobnicama prišli su radnici Komunalnog preduzeća sa najlonima i daskama da “za prvu ruku” prekriju tragove ovog čina.