Hronika

Tužilac skuplja podatke o eksploziji

by Vjera Knežević Vučićević | 18:06:2016 | 13:52:56

Dan nakon eksplozije na glavnom gradskom groblju Gvozden brijeg u kojoj su teška oštećenja pretrpjele tri grobnice i nadgobni spomenici, u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u toku je istraga o činu kakvog ne pamte ni najstariji Barani.

U snažnoj eksploziji koja se dogodila u petak oko 11 sati i 45 minuta, potpuno je uništena porodična grobnica Vukadina Stojanovića u kojoj je bila sahranjena njegova supruga. Velika šteta je pričinjena i na susjednim grobnicama u kojima su sahranjeni Luka Đurović i Andrija Mrdak, koji su u policijskim dosijeima bili evidentirani kao članovi dva suprostavljena kriminalna klana.

“Prema preliminarnim nalazima, eksplozivna naprava je bila postavljena na grobnici Stojanovića. O Vukadinu Stojanoviću se zna da je rođen 1931. godine u Nišu, da je završio srednju vojnu školu, te da je do 1980. godine radio kao pomorac u Metkovićima. Odatle dolazi u Bar, gdje je do penzionisanja bio direktor ‘Jugoagenta’. Živi u vikendici u Mandarićima” - saopštio je za Bar Info rukovodilac ODT Milenko Magdelinić.

U grobnici je bila sahranjena njegova žena, porijeklom Makedonka. Stojanović ima sina koji živi u Beogradu i ćerku koja takođe živi u Srbiji, ali povremeno boravi u Crnoj Gori.

“Sve podatke kojima raspolažemo smo dobili od kćerke. Ona nam je kazala da je Stojanović dementan i da nije u stanju da da izjavu. Navela je da ni sa kim nijesu u lošim odnosima, osim sa ujčevinom u Makedoniji, ali na njih ne sumnjaju da stoje iza ovog čina” - izjavio je Magdelinić. On je kazao i da su komšije potvrdile da se radi o mirnoj i pristojnoj familiji.

U toku dana policija je saslušala i brata Andrije Mrdaka, dok će brat pokojnog Đurovića, Jovan izjavu dati tužilaštvu. Oštećenja su u eksploziji pretrpjele i grobnice porodica Šaranović, Obradović i Knežević.