Hronika

Maloljetniku 11 mjeseci zatvora za pokušaj ubistva

by DAN | 15:12:2016 | 10:54:04

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je maloljetni M.J. (17) iz Bara osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Petra Popovića i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
Prvostepenu presudu donio je Viši sud u Podgorici, ali je branilac maloljetnika uložio žalbu na nju, tražeći da se dječaku izrekne vaspitna mjera ili da mu se ponovo sudi.
 
Ipak, sudije Apelacionog suda ocijenile su da je presuda donesena u skladu sa zakonom zbog čega su žalbu odbacili kao neosnovanu.
 
M.J. je oglašen krivim jer je 17. marta prošle godine, nedaleko od zgrade Agencije državne bezbjednosti i policije u Baru, oko 15.30, pucao u Popovića, koga je ranio sa više hitaca.
 
Popović je ranjen u donje ekstremitete i butnu kost, a drug ga je privatnim vozilom prevezao u barsku bolnicu. Nepuni sat nakon ranjavanja, Popović je izgubio svijest zbog obilnog krvarenja.
 
Popović je šetao sa drugom, a u momentu kad su bili na ulici između zgrade ANB-a i barske policije, maloljetni M.J. je pucao na njega iz neposredne blizine.