Hronika

Uhapšeni zbog šverca i prodaje narkotika

by DNEVNE NOVINE | 09:02:2017 | 12:01:53

Podgoričani Aleksandar Milošević (25) i Nikola Radović (27), kao i Baranin Srđan Jovetić (26) uhapšeni su juče zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koja se bavila švercom i preprodajom više vrsta narkotika na teritoriji Crne Gore i Srbije. Zbog sumnje da pripadaju istoj kriminalnoj grupi, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Podgoričanke Tanje Raičković (22), koja je uhapšena ranije i Budvanke Ivana Varajić (26), koja se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u drugoj državi zbog počinjenog drugog krivičnog djela.
 
Akcija službenika Odsijeka za borbu protiv droge, kodnog naziva "Tomi", odrađena je u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, a u saradnji sa službenicima MUPa Srbije.
 
“Službenici Odsijeka za borbu protiv droge su 8. februara 2017. godine u jutarnjim časovima, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode S.J. (26) iz Bara, A.M. (25) i N.R. (27) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije.
 
Policijski službenici su protiv T.R. (22) iz Podgorice i I.V. (26) iz Budve podnijeli krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Ova lica su, kako se sumnja, počinila ova krivična djela na način što su krijumčarila sintetičke droge sa područja Republike Srbije u Crnu Goru, te drogu prepakivala u manja pakovanja i stavljala u tzv. uličnu prodaju na teritoriji naše zemlje. Ova lica su takođe, sumnja se, vršila i tzv. uličnu prodaju droge na teritoriji Republike Srbije", navodi se u saopštenju.