Hronika

Uhapšen zbog ulične prodaje droge

| 28:02:2017 | 11:02:55

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, identifikovali i lišili slobode M.R. (21) iz Bara, za kojeg se sumnja da se bavio uličnom prodajom droge na području Bara, a u čijem stanu su pronašli i zaplijenili oko 50 grama marihuane.
 
Policijski službenici ovog Odsjeka su, sa službenicima CB Bar, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a na osnovu prethodno pribavljene naredbe za pretres od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 24. februara izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.R.
 
Pretresom su pronađena i oduzeta dva pakovanja u kojima se nalazilo 23 grama i 27,2 grama – ukupno 50,2 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.
 
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.R. izvjesno vrijeme prodavao marihuanu iz svoje kuće i to u manjim količinama većem broju lica, te da je droga koja je pronađena prilikom pretresa njegove kuće bila namijenjena prodaji.
 
Osumnjičeni M.R. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.
 
Oduzeta droga će biti proslijeđena u Forenzički centar radi vještačenja.