Hronika

Pavićeviću godinu dana zatvora

| 28:02:2017 | 15:21:54

Bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević osuđen je na godinu dana zatvora jer je mimo zakona, kao prvi čovjek Bara, nanio štetu barskoj kasi u iznosu od preko dva miliona eura. tako je odlučio Viši sud u Podgorici.
 
Na četiri mjeseca uslovno osuđena je bivša izvršna direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković.
 
Krajem novembra prošle godine, Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Pavićevića i Krković zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinski budžet za 2.930.000 eura.
 
Pavićeviću su 21. septembra stavljene lisice na ruke jer je bez odobrenja o zaduživanju i davanju garancija Skupštine Opštine Bar, sa ZIB-om zaključio ugovor o finansiranju izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Baru, kako bi se riješilo stambeno pitanje zaposlenih u više državnih institucija.
 
Tim ugovorom osumnjičeni Pavićević je sredstvima barske opštine garantovao vraćanje kredita za izgradnju objekta A6 u Baru.
 
On je mimo Statuta i bez odobrenja Skupštine opštine Bar zaključivao ugovore o jemstvu kojim je obavezivao opštinu Bar da će vratiti cjelokupni kredit u slučaju da Zavod za izgradnju Bara ne bude uredno vraćao kredit.
 
Krković se sumnjiči da je od 2010. do 2013. godine kao izvršna direktorica ZIB-a u službene isprave unosila neistinite podatke koje je ovjeravala svojim potpisom i pečatom tog preduzeća.