Kultura

Desančić i Drljan na koncertu Nine Strugar

| 28:03:2017 | 19:51:06

Umjetnica Nina Strugar sinoć je u KIC “Budo Tomović” u Podgorici unijela duh turske muzike, a specijalni gosti bili su i barski muzičari, profesori Dina Desančić i Safet Drljan. Predstavila je album etno pjesama sa Balkana na turskom jeziku pod nazivom “Gocmen kızı”, čiji je izdavač i finansijski pokrovitelj Institut “Yunus Emre – Podgorica”.
 
Ova ustanova bila je organizator koncerta, priređenog u okviru manifestacije “Put svile”.
 
Nina Strugar i gosti priredili su dvočasovni program u kojem su posjetioci bili u prilici da čuju kako to zvuče dobro poznate pjesme poput “Đurđevdana”, “Ramo Ramo”, “Osman Paše” i drugih na turskom jeziku.
 
Duo Dina Desančić na violini i Safet Drljan za harmonikom, kao i perkusionista Gligor Đuričković, oduševili su publiku koja ih je ispratila burnim aplauzom. Odsvirali su “Tango za Klod” i “Halil Ibrahima”, te pratili Ninu Strugar u preostalih pet pjesama koncerta među kojima su “Anadolka”, “U Stambolu na Bosforu”, “Osman Paša”...
 
Koncertu su prisustvovali i ambasador Bosne i Hercegovine u Podgorici Đorđe Latinović, te predstavnici ambasade Turske u Crnoj Gori i izvršni direktor hotela “Hilton” Haluk Bilgili.