Kultura

Milan Mitrović drugi na pjesničkom konkursu

by Ivanka Leković | 19:05:2017 | 09:57:08

Još jedna lijepa vijest iz Gimnazije “Niko Rolović“ - Milan Mitrović, jedan od najboljih učenika ove škole, 15. i 16. maja učestvovao je kao finalista na XXIV poetskom konkursu “Desanka Maksimović“ i osvojio drugo mjesto. Njegov mentor bila je prof Radinka Ćunćur.


Konkurs za najbolju zbirku pjesama srednjoškolaca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine organizuje valjevska Gimnazija, u saradnji sa izdavačkom kućom Srpska književna zadruga. Nagrada za pobjednika je  štampanje zbirke pjesama, a ove godine tu je titulu ponijela Amina Kuč iz Gimnazije “30. septembar” Rožaje.

Ove godine u finalni izbor ušlo je trinaest mladih pjesnika, od čega četvoro iz Crne Gore. Pored Milana Mitrovića iz Bara,  te pobjednice Amine Kuč, u finalu su bili i Lara Dragović iz podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” i Mirza Guberina iz Srednje elektro-ekonomske škole Bijelo Polje.

Žiri u sastavu Dragan Lakićević, urednik Srpske književne zadruge, pjesnik Petar Pajić i profesorica valjevske Gimnazije Vera Vaš, pobjednike konkursa ocijenili su kao već afirmisane umjetnike.

Valjevska Gimnazija je osnovana 1870. godine, a poznata je po tome što podjednako njeguje mlade matematičare, filologe i pjesnike. Bave se izdavaštvom i pripremama poetskih večeri u čast velikana pjesničke riječi, Desanke Maksimović.