Kultura

Umjetnici oduševljeni atmosferom u Sutomoru

| 26:10:2017 | 12:28:08

Međunarodna umjetnička kolonija na temu “Biseri Spiča” je u punom zamahu. Impresije slikara, koji borave i stvaraju u restoranu “Izvor” u Sutomoru, su vrlo pozitivne.
 
Zoran Suvajac Zograf je oduševljen kompletnom atmosferom.
 
“Ovakve kolonije mogu samo biti na uzajamno zadovoljstvo svih, i trebalo bi ih svake godine održavati. Sve kolege umjetnici se razlikuju po figuraciji i poeteici rada i puni su pozitivne energije što doprinosi da vlada harmonija i sklad iz kojeg proizilazi sve što nanosimo na platno”, kazao je Suvajac.
 
Njegova slika je ulje na platnu, koju je nazvao "Tren". Kako je rekao, “slika opisuje harmoniju i disharmoniju okoline sa trenutkom, koji je presudio da slika dobije ime, kao i prijateljstvo čovjeka i psa, koji su šetali sutomorskom plažom”.

 
Albanska slikarka Brunilda Lekunda, poslije deset godina učestvuje na umjetničkoj koloniji na Balkanu. Ova dobitnica Pikasove nagrade je zahvalna selektoru umjetničke kolonije Mijodragu Peku Pekiću što je pozvao da bude učesnik i dio ovog događaja.
 
Na njoj je snažan utisak ostavilo gostoprimstvo porodice Petrović, otvorena komunikacija sa mještanima Sutomora i prirodno okruženje. Naglasila je da će se uvijek rado vraćati kad god za to bude imala vremena i prilike.
 
Ona je na koloniji oslikala ulje na platnu, koje je nazvala “Palma".

 
Ovi i ostali radovi, koji su nastali u ovom projektu, biće izloženi izloženi u subotu 28. oktobra, u 19 časova i u restoranu “Izvor” kada će se kolonija i završiti.