Kultura

Koncert učenika Muzičke škole povodom Dana žena

by Silvija Vukelić | 09:03:2018 | 12:12:14

Tridesetak najtalentovanijih učenika ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš“ sinoć je priredilo koncert povodom 8. marta – Dana žena. S posebnom emocijom predstavili su svoje umijeće muziciranja pred predstojeće državno i međunarodna takmičenja. 
 
“Trudimo se da održimo visok nivo kvaliteta u muzičkoj školi. Uveliko se spremamo za takmičenja, tako da je večerašnji koncert bio prilika da na lijep način čestitamo našim sugrađankama praznik, ali i da učenici još malo provježbaju pred publikom”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Aleksandra Vojvodić Jovović, direktorica škole.
 
Opšti je utisak publike da su i ovog puta učenici opravdali očekivanja, a nastupom su bili zadovoljni i njihovi profesori.

 
“Zaista smo ponosni što smo večeras priredili ovako divan koncert povodom Dana žena. Imamo visoke kriterijume i svi profesori u školi se kao tim trude da iz godine u godinu kvalitet bude na što većem nivou. Zadovoljni smo kako su učenici svirali. Publika je mogla čuti djela iz raznih muzičkih epoha. Drago mi je što je koncertna sala i ovog puta bila puna”, kazao je mr Miro Kruščić.
 
Profesorica flaute Suzana Bašević Pepđonović istakla je da je program bio vrlo dopadljiv.
 
“Takmičarska je godina, tako da smo spojili ugodno i korisno. Shodno povodu, kompozicije su bile zabavnijeg karaktera, slobodnijeg oblika, bilo je malo i jazza, ali ne manje zahtjevne”, kazala je.
 
“Večeras su nam poklonili ono najljepše - muziku od srca. Bilo je divno” prokomentarisala je nakon koncerta prof. flaute Tamara Stijepović, iz čije klase učenici redovno sa takmičenja donose visoka priznanja.