Kultura

Na Festivalu dječijeg teatra najbolji Virpazarci i Budvani

| 27:04:2015 | 09:45:39

Dodjelom nagrada juče je okončan Festival dječijeg teatra Crne Gore, osmi po redu, u organizaciji NVO Teatar “Čedo Dragović”, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore, Ministarstvom kulture Crne Gore, Opštinom Bar, osnovnim školama Bara i Crne Gore i JP Kulturni centar.

Na Festivalu su učestvovala 22 pozorišna ansambla iz osnovnih škola Crne Gore i samostalnih dječijih pozorišnih ansambala Crne Gore, uzrasta osnovnih škola.

Što se kategorije osnovnih škola tiče, prva nagrada za predstavu u cjelini dodijeljena je OŠ “Jovan Tomašević” – Virpazar za predstavu „Don Kihot”, drugu nagradu za predstavu dobila je OŠ “Vuk Karadžić” – Berane za predstavu “Liliputanska svadba”, a treću podijelile „Druga Osnovna škola“ Budva za predstavu “Ostrvo s blagom” i OŠ “Jugoslavija” Bar za predstavu “Kad srce zaigra”.

Prva nagrada za režiju dodijeljena je Slađani Tomović, za predstavu “Don Kihot”, OŠ “Jovan Tomašević” – Virpazar. Druga nagrada za režiju pripala je Mariji Majkić, za predstavu “Ostrvo s blagom”, „Druga Osnovna škola“ Budva, a treća Tatjani Janjušević, za predstavu “Liliputanska svadba”, OŠ “Vuk Karadžić” – Berane.

Prva nagrada za scenografiju pripala je OŠ “Meksiko”- Bar za predstavu “Snežana i 7 patuljaka”, druga nagrada OŠ “Jovan Tomašević” – Virpazar za predstavu “Don Kihot”, a treća OŠ “Pavle Žižić”, Bijelo Polje, za predstavu “Hasanaginica”.

Što se kostima tiče, prva nagrada pripala je OŠ “Luka Simonović” – Nikšić za predstavu “Smiješna bajka”, druga OŠ “Pavle Žižić”, Bijelo Polje za predstavu “Hasanaginica”, a treća OŠ “Meksiko” - Bar, za predstavu “Snežana i 7 patuljaka”.

Prva nagrada za žensku ulogu pripala je Anastasiji Lekić, za ulogu Talije u predstavi “Don Kihot”, OŠ “Jovan Tomašević” – Virpazar. Drugu nagradu osvojila je Ksenija Ivanović za ulogu u predstavi “Kad srce zaigra” OŠ “Jugoslavija”- Bar, a treću Milica Šljivančanin za “Ostrvo s blagom”, „Druga Osnovna škola“ Budva

Prva nagrada za mušku ulogu pripala je Ivanu Radoviću, za ulogu Radosava u predstavi “Tako mi se ženio đed”, Obrazovni centar Plužine. Drugu nagradu za mušku ulogu osvojio je Dimitrije Vujinović za ulogu Nenada u predstavi “Kad srce zaigra” OŠ “Jugoslavija”- Bar, a treću Dimitrije Pavlović, za ulogu Koleta Živca u predstavi “Prva žurka”, OŠ “Blažo J. Orlandić” – Bar.

Prva nagrada za epizodnu žensku ulogu dodijeljena je Mileni Daković, za ulogu Vještice u predstavi “Sedam snežana, Patuljčica i još po neko”, OŠ “Jagoš Kontić” – Nikšić. Druga nagrada za epizodnu žensku ulogu pripala je Jovani Golubović i Dušici Dakić, za predstavu “Liliputanska svadba”, OŠ “Vuk Karadžić” – Berane, a treće Maji Adžić za ulogu u predstavi “Tako mi se ženio đed”, Obrazovni centar Plužine i Jovani Đurđevac za ulogu u predstavi “Smiješna bajka“ OŠ „Luka Simonović” - Nikšić”.

Prva nagrada za epizodnu mušku ulogu pripala je Bogdanu Staniću za ulogu Prtlja u predstavi “Julija i Romeo”, OŠ “Njegoš” – Cetinje, druga Damiru Bežiroviću za ulogu Saše u predstavi “Kad srce zaigra”,  OŠ “Jugoslavija”- Bar, a treća Lazaru Đuriđiću za ulogu kočijaša u predstavi “Don Kihot”, OŠ “Jovan Tomašević” – Virpazar.

U kategoriji samostalnih dječijih pozorišnih ansambala, prva nagrada za predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi “Uspavana ljepotica”, Dramski studio Budva, druga je pripala “Koncertu za Nevenu”, KKC “Akord” – Nikšić, a treća predstavi „Trapavi Ali Baba i razbojnici”, Kolašinsko narodno pozorište.

Prvu nagrada za režiju osvojila je Radmila Knežević za predstavu “Uspavana ljepotica”, Dramski studio Budva, drugu Davor Dragojević za “Snežanu i 7 patuljaka” DUC Podgorica, a treću Dragan Knežević za „Koncert za Nevenu”, KKC “Akord” – Nikšić.

Prva nagrada za scenografiju pripala je predstavi “Planeta tajni”, NVO “Igrokaz” – Bar, a druga Dramskom studiju Budva za “Uspavanu ljepotica”.

Prva nagrada za kostime dodijeljena je predstavi “Trnoružica”, Centar za kulturu Danilovgrad, druga

“Planeti tajni”, NVO “Igrokaz” – Bar, a treća “Uspavanoj ljepotici”, Dramski studio  Budva.

Prvu nagrada za žensku ulogu dobila je Anđela Vukčević, “Uspavana ljepotica”, Dramski studio Budva. Druga je pripala Anji Žugić za ulogu kralja u predstavi “Trnoružica”, Centar za kulturu Danilovgrad, a treća Maši Miljanić, za ulogu kraljice u predstavi “Trnoružica”, Centar za kulturu Danilovgrad.

Prva nagrada za mušku ulogu dodijeljena je Matiji Bulatoviću, za ulogu Alibabe u predstavi “Trapavi Ali Baba i razbojnici”, Kolašinsko narodno pozorište, druga Matiji Đaletiću za “Snežanu i 7 patuljaka” DUC Podgorica, a treća Vasiliju Stamatoviću, za ulogu konduktera u predstavi “Djeca u vozu” NVO “Igrokaz” – Bar.

Prvu nagradu za epizodnu žensku ulogu dobila je Sofija Marković za ulogu u predstavi “Uspavana ljepotica”, Dramski studio Budva. Prva nagrada za epizodnu mušku ulogu dodijeljena je Jovanu Raduloviću, za predstavu “Snežana i 7 patuljaka” DUC Podgorica. Druga nagrada za epizodnu mušku ulogu data je Petru Vlahoviću, za ulogu Aladina u predstavi “Trapavi Ali Baba i razbojnici”, Kolašinsko narodno pozorište.