Kultura

Radionica za studente na TV festu

by Silvija Vukelić | 23:10:2015 | 18:51:44

Posljednja od planirane tri radionice na XX Internacionalnom TV festivalu održana je danas u sali Dvorca kralja Nikole. Na temu “Struktura sekvence između filma i video spota“ govorio je filmski i televizijski reditelj Draško Đurović.


U radu radionice su učestvovali studenti iz Beograda, Skoplja, Podgorice i Cetinja.
 
„Dobro je što TV festival dovodi mlade generacije da vide koja je razlika između teorije koju uče na fakultetu i prakse koja se ovdje odvija“, naglasio je Đurović.

 
„Zajedno sa Ivanom Zimonjićem, montažerom, vodio sam radionicu koja je, vjerujem, studentima pomogla da realnije vide čari filma, probleme koji ih čekaju i estetiku koja je moguća  jedino ukoliko budu dovoljno strpljivi da snimaju film. Morate imati jake živce, dobru ekipu kojoj vjerujete i dobru priču. Bez volje i tog fanatizma ne možete snimiti dobar film“, objasnio je  filmski i televizijski reditelj.
 
Barski TV Festival je, smatra Đurović, „važan zbog toga što imate priliku da vidite najbolje filmove na svijetu i da sretnete ljude koje inače ne bi“.

 
„Mnogo je korisno da se susreću ljudi koji su iz ovog posla. Ovaj grad mora shvatiti da je ovo najznačajnija kulturna manifestacija koja nije muzička. Zato bi možda trebalo dodati neke muzičke sadržaje, ali neke nove poput video igrica, kako bi se privukle i mlađe generacije a posjećenost bila veća“, zaključio je Đurović.