Mozaik

FOTO, VIDEO: Maja Marčić nova Miss Vojvodine

by Darija Marđokić | 21:09:2017 | 12:55:10

Dvadesetšestogodišnja Maja Marčić, koja je odrasla u Baru, nova je Miss Vojvodine. Maja je apsolvent Fakulteta za dizajn enterijera u Beogradu, a osnovnu i srednju školu je završila u Baru.
 
Manekenstvom i modelingom se bavi šest godina, a ovo joj je bilo prvo pojavljivanje na takmičenju ljepote.
 
Maja se na izbor za Miss Vojvodine prijavila na nagovor koleginice, manekenke Bojane Bojanić, koja ove godine ide na takmičenje za Miss Universe.

 
“Ona je neko ko ima iskustva i uspjeha u ovom takmičenju, dovoljno je kompetentna da o tome posavjetuje i zbog toga sam je poslušala. Utisci su divni, moram priznati. Laska mi titula, jer je to, prvenstveno, priznanje uručeno od ljudi kojima je posao da ocijene ko od nas posjeduje ne samo ljepotu, već i harizmu, elokvenciju, obrazovanje, hod, držanje, stav i fotogeničnost i fotogenicnost”, kazala je Maja za Bar Info.

 
Nas je interesovalo otkud to da se prijavila na učešće za Miss Vojvodine i zbog čega nije učestvovala na nekom takmičenju ljepote u Crnoj Gori, s obzirom da je godinama živjela u Baru.
 
“Odrasla sam u Baru i jako volim taj grad. Mnoštvo lijepih uspomena je u njemu, kao i moja porodica i prijatelji, koje se trudim da posjećujem što češće mogu. Srećna sam što je baš tu moja druga kuća. Međutim, mnogi ne znaju da imam srpsko državljanstvo. Srpkinja sam, koja živi, uči i radi u Novom Sadu već godinama, pa je sasvim prirodno i normalno da se  prijavim na izbor za Miss Vojvodine”, objasnila je.

 
Maja ima veliko iskustvo u modelingu – radila je mnoge reklame, revije, spotove sa poznatima, razne shootinge... Do nedavno je bila u agenciji Perspective Model Managment (PMM), preko koje je radila i u inostranstvu, a sada je u agenciji MISS YU, koju zastupa direktorica Vesna  Jugović. U Crnoj Gori je radila nekoliko muzičkih spotova i dva Montenegro Fashion Week-a.
 
“Često kad odem u Bar napravim par dobrih fotografija za book, sa fotografkinjom Vladanom Vojinović. Grad posjeduje pregršt lijepih mjesta za savršenu fotografiju”, rekla je Marčić.

 
Maja planira još par godina da radi kao model, a onda da se u potpunosti posveti svojoj najvećoj strasti - dizajnu enterijera.
 
“U taj svijet ulazim polako, dizajniravši hostel u Novom Sadu ‘Art Nikola Tesla’, kao i nekoliko stanova i dječiju igraonicu”, istakla je.
 
Prelijepa Maja liniju održava trčanjem, a pored dizajniranja enterijera, druga strast joj je slikanje.

 
“U slobodno vrijeme trčim i redovno idem na rock climbing. Sa druge strane, volim da slikam, uglavnom kombinovanim tehnikama, na velikom platnu, najčešće profile i anfase ljudi, dočaravajući ekspresiju sreće i tuge na njihovim licima. Moram priznati, veći mi je izazov slikati tu mračniju stranu”, kazala je Marčić.
 
Za sve što radi, kaže da ima potpunu podršku porodice, koja je ponosna na njene uspjehe.


Maja je trenutno na pripremama u Porto Carrasu u Grčkoj sa ostalih 19 finalistkinja, gdje će se naredne dvije sedmice pripremati za finale Miss Srbije, koje će se devetog oktobra održati u Beogradu.