Mozaik

Maja - Miss Porto Carassa i Livasa, prva pratilja Miss Srbije

by Darija Marđokić | 17:10:2017 | 19:01:19

Na takmičenju za Miss Srbije za 2017. godinu, titulu najljepše odnijela je Ivana Trišić, dok je Baranka Maja Marčić izabrana za prvu pratilju. U finalu ovog prestižnog takmičenja učestvovalo je 20 djevojaka.
 
Maja je za Bar Info kazala da joj laska titula druge najljepše djevojke u Srbiji i podstiče je da na nekom od narednih takmičenja zablista u što većem sjaju, čime bi opravdala uručeno priznanje.

 
“Utisci su predivni. Ovoliku dozu podrške i sreće koju su ljudi, pored onih koje znam, podijelili sa mnom nisam očekivala. Učinili su mi ovo iskustvo nezaboravnim. Organizacija je bila na visokom nivou i ovom prilikom bih se zahvalila Vesni Da Vinči i svima u kompaniji Miss Yu, kao i Color Press grupi čiju sam titulu takođe ponijela“, rekla je misica.
 
Maju sada očekuju pripreme od godinu dana za takmičenja koja slijede.
 
“Za to vrijeme ću se truditi da upijem još više znanja iz svih oblasti. Iako sam dobila stipendiju R&B koledža, glavni cilj mi je da u ovoj godini završim fakultet dizajna enterijera. Stipendiju ‘Lek Arta’, koju mi je uručio Branislav Lečić, pri uspješno odrađenom zadatku glume ću rado iskoristiti. Počela sam sa časovima i ostvarenjem još jednog sna. Svaki dan mi postaje još ispunjeniji i kvalitetniji, jer umjetnost je ono što hrani moju dušu”, istakla je Maja.

 
Dvije nedjelje pred glavno takmičenje, Maja je sa ostalih 19 finalistkinja provela u Porto Carassu, gdje su odrađivale naporne, ali zanimljive pripreme. Tamo je održano i “finale prije finala“ gdje su se djevojke predstavile članovima žirija u Grand Resortu Porto Carras. Za najljepšu je izabrana - Maja. Dan kasnije, nakon što je izabrana za Miss Porto Carassa, pripala joj je još jedna titula – Miss Livasa.
 
“Iznenadile su me ove dvije titule. Mislila sam da su male šanse da me dva dana zaredom proglase misicom. Ali ispostavilo se da sve dok nešto želiš i trudiš se, to nije nemoguće ostvariti”, objasnila je.
 
Dan prije izbora za Miss Srbije organizovano je i interno glasanje između finalistkinja za najljepšu Srpkinju. Maja je, još jednom, od strane svojih koleginica, izabrana za pobjednicu.

 
“To priznanje mi je jedno od najdražih, jer prije svega znači da sam ‘dobar drug’. Među nama nije bilo rivalstva i takmičarskog duha. Sve djevojke su graciozne, elegantne, elokventne, obrazovane i lijepe i time je svaka na svoj način pobjednica. A one koje su se prema mišljenju žirija izdvojile kao najljepše – misica Ivana Trišić i druga pratilja Nina Jovanović su djevojke sa kojima sam najviše družila i zato mi je drago što su baš one te koje su se najbolje plasirale”, zaključila je Maja.
 
Marčić je ranije izabrana za Miss Vojvodine, čime je i obezbijedila direktan plasman u finale takmičenja za Miss Srbije.