Mozaik

Paralyzed Dream nastupaju na Alternative Shock Night

by DNEVNE NOVINE | 27:12:2017 | 11:44:08

Barski psihodelični rok sastav Paralyzed Dream, u društvu kolega iz podgoričkog benda Nervi, nastupiće večeras na manifestaciji "Alternative Shock Night" u radio klubu "Skadar" u Podgorici, povodom promocije autorske scene koje organizuje NVO "Muzika, alternativa, kultura".
 
Bend je formiran prošle godine i čine ga Frano Kolović (bas gitara), Nikola Pantović (bubnjevi) i Pavle Kolović (gitara i vokal). Pravac koji sviraju dosta je nedefinisan zbog uticaja muzike '70-ih, ali su odlučili da ostanu u dodiru sa današnjom, održavajući na taj način ravnotežu između retro i modernog. Na kraju, zvanično su se opredijelili za mješavinu psihodeličnog roka i stoner/dum metala, tako da, kako sami kažu, prave mješavinu relaksirajućeg i agresivnog zvuka koji zahtijeva pažnju. Iza sebe imaju dvije autorske numere i jedan instrumental.
 
"Pavle i Nikola već sviraju zajedno u bendu Traveler, tako da se već poznajemo od ranije i imali smo prilike da se uklopimo u stil sviranja. Tu su bile i razne svirke tezgaroškog tipa, prilikom kojih smo imali prilike da stičemo iskustvo i odnos sa publikom. Naravno, mlad smo i nov bend tako da nismo stigli da sve ideje pretočimo u realizaciju, ali rad je u toku. Do sad imamo samo dvije potpuno odrađene pjesme i jedan instmmental. Prva autorska koju smo uradili je bila 'Creator of the God' a druga je po nazivu benda 'Paralyzed Dream’”, kazali su za Dnevne novine iz sastava Paralyzed Dream, dodajući da su numere i te kako prijemčive, jer se bave svakodnevnim problemima običnog čovjeka.
 
"Pjesme govore o unutrašnjim konfliktima, stavovima i pitanjima sa kojima se pojedinac susreće, a druga 'Paralyzed Dream’ govori o stanju svijesti u koje nas vodi ova misteriozna pojava koja nam je dala ideju za naziv benda. Ne bismo ništa više otkrivali, pustili bi ljude da sami stvore utisak o ovim pjesmama kad budu imali prilike uživo da nas čuju", pojasnili su iz benda.
 
Što se albuma prvijenca tiče, biće autorskog tipa.
 
"Sadašnji planovi su nam rad na više autorskih stvari, tako da o snimanju albuma ne razmišljamo previše, ali svakako da ideja za to postoji i da će biti realizovana kada za to dođe vrijeme. Što se nastupa tiče, sastojaće se od navedenih autorskih stvari i obrada koje smo do sada svirali, tako da će svakako biti interesantno za čuti”, cijene iz ovog psihodeličnog rok sastava, koji su nam ujedno i pojasnili neobično ime benda.
 
“Ideja je došla spontano. Ja i brat smo bili fascinirani misterioznom pojavom paralize sna s kojom smo imali prilike u prošlosti da se suočimo. Ono misteriozno i neistraženo nam je probudilo dozu inspiracije i dalo ideju za naziv, za koji smo se, bez rasprave, složili”, kroz smijeh pričaju iz Paralyzed Dream.
 
Iz benda smatraju da se u današnje vrijeme, kada je nekvalitetna muzika uzela maha, nije lako baviti ovom vrstom muzike, ali da takođe postoji mnogo načina preko kojih se može doći do publike, te da treba to iskoristiti.
 
“Čini mi se da scena tinja i da treba neki spoljni činilac da je rasplamsa i tada ćemo sigumo biti bogatiji bendovima u sličnim pravcima koji vuku daleki korijen, a samim tim i ljudima koji to slušaju. Mislim da ljudi nemaju kulturu koja će ih natjerati da obrate pažnju i otkriju nešto novo u odnosu na nekvalitetnu muziku po kojoj smo poznati kao narod sa ovih prostora. Muzika je postala teška komercijala i način brzog i lakog dolaženja do novca. Pjesma je 'davno izašla’ ako je stara svega samo pola godine. Mi osjećamo dužnost da razbijemo tu rutinu i vratimo staru slavu vječnosti ovoj vrsti muzike po kojoj je uvijek bila poznata”, zaključili su iz barskog benda.