Mozaik

Drugo veče Novogodišnjeg hepeninga

by Nemanja Janković; photo by Anto Baković | 30:12:2017 | 10:17:27

Drugo veče Barskog novogodišnjeg hepeninga proteklo je u odličnoj atmosferi i dobroj interakciji između izvođača i publike, koja je u većem broju ispunila Trg Vladimira i Kosare. Ni kiša koja je počela da pada tokom nastupa mladog Ibrahima Mekića nije mogla pokvariti dobro raspoloženje, koje je od uvodnih svirki bilo prisutno.
 

Veče su otvorile Anđela i Slađana Janković, svirkom za sve muzičke sladokusce. Od ultimativnih rok hitova, do obrada narodne muzike, sestrinski tandem je zagrijao publiku. “Bilo je sjajno, ali baš sjajno. Ovi nastupi imaju posebnu emociju, jer je ovo naš grad I naša publika”- rekla je Anđela Janković.
 

Prave ovacije publike dobio je talentovani barski bend “Beauty and the Beasts”, koji je maestralnim obradama ino i rok hitova dobro zagrijao posjetioce. Gaga Purlija je bio maestralan na bubnjevima, a vokal Tea Šufta briljantna u izvođenju brojnih hitova. “Postojimo dvije godine u ovoj postavi i uglavnom se bavimo klupskim svirkama. Ovo večeras je bilo nešto potpuno drugo. Uživali smo na bini i publika je to znala da prepozna”, rekla je Šufta.
 

Nakon petnaestominutnog nastupa Harija Babajića sa numerama latino zvuka, pravu pometnju među mlađim posjetiocima izazvao je Savo Perović. “Dugo nisam bio u mom gradu, i u Crnoj Gori. Drago mi je što je publika već u uvodnim taktovima prepoznala moja dva singla ‘Kockar’ i ‘Derište’. Hvala TOB na pozivu da i ove godine budem dio jedinstvenog spektakla” - istakao je Perović.
 

Na brojnim štandovima posjetioci su uživali u kuvanom vinu, rakiji, sokovima, a posljednji dio večeri bio je rezervisan za narodnjački zvuk. Ibrahim Mekić je sa nekoliko hitova novije produkcije razgalio publiku, da bi Alen As, izvodeći numere sa svoja dva albuma, napravio sjajnu atmosferu.
 

“Mislim da je publika i pored kiše uživala, i zaista im hvala što su došli u ovolikom broju. Što se mene lično tiče, ovo je bila dobra godina na profesionalnom planu”, rekao je Alen As.


Čast da stavi tačku na drugo veče pripala je Orkestru Omera Hodžića, koji je na sebi svojstven način ispratio vokalni solista Dino Beharović… “Ovo je bila sjajna godina za mene. Uspio sam da ‘izbacim’ prvi singl koji je naišao na odličnu reakciju publike. Malo su vremenske prilike pokvarile ugođaj, ali to je rizik rada na otvorenom. Svim čitaocima vašeg sajta čestitam nastupajuće praznike”, rekao je Beharović.
 

Trećeg dana program se nastavlja tačno u podne, programom za naše najmlađe sugrađane u kojem će učestvovati barski Djeda Mraz i “Habanera”, a veče pop-rock zvuka biće nastavljeno od 19:00.