Mozaik

VIDEO, FOTO: Akademia i Marija u najluđoj noći

by Nemanja Janković, photo by Anto Baković, kamera Adi Karađuzović | 01:01:2018 | 13:47:15

Više hiljada Barana i njihovih gostiju je sinoć na Trgu Vladimira i Kosare uplovilo u “novo ljeto”, u lijepoj atmosferi, i 26 izložbenih štandova na kojima su se mogli pronaći specijaliteti ovog kraja i nezaobilazno kuvano vino.

 
Posljednje sekunde stare godine odbrojala je pobjednica “Eurosonga” iz 2007.godine Marija Šerifović. Ona je nešto manje od dva sata pjevala publici, koju su mahom u prvim redovima činili mlađi stanovnici Bara.

“Prvi osjećaj je takav da moram reći da je hladno, ali i da mi je drago što sam poslije ravno deset godina ponovo u Baru. Zahvaljem se pozivu organizatora, a malo sam pred ovaj nastup pratila društvene mreže i jasno mi je da su ljudi iz cijele Crne Gore večeras ovdje. Svima želim puno strpljenja u narednoj godini, jer mi se čini da je to ono što nam je svima potrebno“, rekla je, između ostalog, Šerifovićka.


Utisak je ipak takav da su Barani i nihovi gosti ostali uskraćeni za makar jedan bis od strane jednog od najboljih vokala regiona, ali i da Marija Šerifović nije otpjevala jedan od njenih najvećih hitova - pjesmu “Molitva”.

A prije koncerta glavne zvijezde večeri, barski rock sastav “Akademia“ je još jednom pokazao zašto ih sa pravom smatraju najboljim klupskim bendom u Crnoj Gori. Briljantna svirka, sa puno emocija, hitovi za sva vremena, uz suvereno vladanje binom – zvukom i atmosferom – i đuskanje i skakanje publike, bila je ujedno i 204-ti nastup ovog benda u prethodnoj godini.
 


“Dobro ste to zapazili, zaista impozantna brojka, ali je i to valjda neki pokazatelj da vrijedimo. Naravno da je velika čast biti odabran da u novogodišnjoj noći budeš taj koji će otvoriti još jedno veče za pamćenje, i od srca hvala organizatorima na pozivu. Ovo je bila odlična godina za sve nas, ispunjena i novim saradnjama, izbacili smo i novi singl, a uvjeren sam da je publika uživala. Čeka nas još nekoliko svirki u ovih par dana, a onda tek idemo na kolektivni odmor, koji je svima nama potreban”, rekao je Božidar Gagović, frontmen benda.

Nakon impozantnog vatrometa tačno u ponoć, prisutnima su Novu godinu čestitali Neda Ivanović, direktorica TOB i predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.

“Potrudili smo se da i ove godine na najbolji mogući način zabavimo sve naše goste i sugrađane. U okviru ovog petodnevnog hepeninga imali smo prilike da čujemo sve izvođače iz Bara i da na novogodišnjem bazaru predstavimo i neke od specijaliteta barskog kraja. Reakcije su zaista pozitivne, a pohvale stižu sa svih strana. Mojim sugrađanima i svim gostima želim zdravu i uspješnu Novu godinu”, rekla je Ivanović.


Predsjednik Opštine Bar je svim građanima Bara i gostima poželio godinu punu zdravlja, i na ličnom i na poslovnom planu.

“Iskreno svi želimo da u ovoj godini bude bolje nego u prethodnoj, iako se ni na nju ne možemo požaliti. Nastojaćemo i u 2018. godini da što više radimo na razvoju našeg grada, da se radujemo uspjesima, da budemo podrška jedni drugima i da idemo naprijed. Stvoreni su uslovi, krenulo se sa investicijama, postignuta je finansijska stabilnost, i sa tim trendom će se nastaviti”, rekao je, pored ostalog, dr Srzentić.