Mozaik

Zbog kiše otkazan nastup Plavog orkestra, Padrino odličan

by Ž.Milović, N.Janković, photo: A.Baković | 02:01:2018 | 00:05:06

Ljubitelji popularne sarajevske pop-rock grupe "Plavi orkestar" nisu, na žalost, dočekali nastup omiljenog benda - jaka kiša, praćena grmljavinom i vjetrom onemogućila je tako nešto.


Posljednji dan Novogodišnjeg hepeninga bio je rezervisan za domaće snage pop-folk bend "Padrino" i "Plavi orkestar", ali su se Baranima po slaboj, a poslije sve jačoj kiši, predstavile samo domaće snage. Svoj su dio koncerta, uz očigledne probleme zbog kiše koju je vjetar nanosio i na binu, odradili izuzetno dobro, po ukusu publike pod kišobranima ispred bine i onih ispod nadstrešnica okolnih zgrada. 


Dok su se Loša i drugovi spremali za nastup, počelo je jako nevrijeme, i, iako su Sarajlije kao pravi profesionalci čekali u obližnjem kafiću da kiša eventualno stane i da odrade svoj dio posla, tako nešto zbog nevremena jednostavno nije bilo moguće. Kiša je samo pojačavala, pa se publika, što je došla da prati nastup benda koji je oduševio pretprošlog ljeta, razilazila zbog sve jačeg pljuska. 


Organizatori koncerta, menadžer i članovi grupe "Plavi orkestar" dogovorili su se da popularni bend odradi koncert u Baru "prvom prilikom kad to bude moguće".