Mozaik

Dominirali brkovi Iličkovića i mišice Sekulovića

Bar Info / Vijesti / Dan, photo: Luka Zeković | 15:01:2018 | 11:58:33

Barski slikar Vladimir Iličković imao je najduže brkove (40 centimetara) i najneobičniju bradu na takmičenju za najljepšu bradu Podgorice, u organizaciji Barber Shopa, NVO “Be Human” i Moment Cluba, čiji je prihod išao u fond za borbu protiv kancera prostate.
 
“Nisam puno puštao brkove da rastu. Prije 30 godina sam imao brkove od 45 centimetara i mnogo dužu bradu od ove koja je danas pobijedila, ali sam vremenom zbog određenih poslova, to morao da skratim", rekao je Iličković.

 
On je otkrio i da će se, ako manifestacija bude održana prijaviti i naredne godine “ukoliko ga nešto ne spriječi”, te da će tada sigurno imati i dužu bradu i duže brkove.
 
Kako je kazao, između muškarca i brade za pohvalu može stojati samo posao koji zahtijeva obrijano lice.
 
“Mnogi ne možemo živjeti od svog posla, pa se bavimo ili konobarstvom ili nečim drugim, što zahtijeva brijanje svakoga jutra, tako da sam nekoliko godina bio uskraćen. Kada sam bio na odmoru, od želje i ljubavi sam pustio bradu”, ispričao je on.

 
U propratnom takmičenju u obaranju ruku pobijedio je Stojan Sekulović iz Sutomora. Predsjednica NVO Novo i ljepše Sutomore Slobodanka Hrvatin kazala je u ime kluba “Sozina” da je “sportska vještina obaranja ruku sve više popularna u Crnoj Gori”. “Članovi kluba ‘Sozina’ koji je u sklopu naše NVO i takmičari koji su danas došli govorili su o inicijativi pokrenutoj 2016. godine da se oformi savez koji bi našu zemlju predstavljao na regionalnim, evropskim i svjetskim takmčenjima”, rekla je Hrvatin.  

 
Miloš Velimirović je osvojio titulu prve brade Podgorice, najstilizovaniju bradu imao je Dušan Tomić, najdužu bradu od 26 centimetara imao je Bogdan Marcano, dok je u kategoriji “kocka brada” pobijedio Vaso Kaluđerović, a kod “sidro brade” Luka Zeković. Specijalnu nagradu dobio je i jedan od dvojice takmičara iz inostranstva, Mohamed iz Libije.
 
Nagradu “Počasna brada Podgorice grada”, dodijeljenu na osnovu glasova putem interneta, dobio je glumac Branimir Bane Popović.

 
Održana su i takmičenja u ispijanju piva. Martin Dušević daleko je iza sebe ostavio 15 drugih takmičara, jer mu je trebalo svega četiri sekunde da popije kriglu svijetlog piva. U ženskoj konkurenciji prva je bila Jelena Mlađenović.