Mozaik

Barski bendovi prvomajski radno i svečano

by Željko Milović | 05:05:2018 | 15:44:32

Prve dane maja barski bendovi nisu dočekali bez angažovanja - svirali su u raznim gradovima Crne Gore.
 
Ivana (Janković) i “Rock Trio” nastupili su prvog maja, u Ulcinju, na velikom muzičkom hepeningu na Pristanu. Izvodili su, već uobičajeno, strane rock standarde, a osim Ivane, bila je tu i starija polovina “Grimm” dvojca Nebojša Đukanović, te bubnjar Besim Mehmeti i gitarista Valon Mehmeti.  
 

TO Ulcinj organizovala je za prvomajske praznike bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, u okviru koga je bio karneval folklora, sajam suvenira, koncert crnogorskih klapa, Canija, Trio benda i poznate kosovske zvijezde Gente Ismaili.
 
Etno grupa “Zora” je 3. maja održala koncert kao dio programa Karnevalskih majskih večeri u Budvi. Uprkos jakoj kiši koja je čitavo vrijeme padala, predstavili su se sa sopstvenim kompozicijama, uz odličnu reakciju prisutnih. Izvodili su kompozicije sa prvog albuma i novog, koji je u fazi izrade. 
 

Karnevalske majske večeri traju od 29. aprila  do 6. maja, a manifestaciju organizuju Turistička organizacija Budve, Opština Budva, NVO Feštađuni u saradnji sa Kulturnim centrom "Stara Budva" i hotelom “Mažestik”. Do sada su nastupili Nina Žižić, grupa “Perper”, “Big band Dejana Petrovića”, “The Grupa” i Nevena Božović, a za večeras je najavljen Toni Cetinski.
 
Najaktivniji crnogorski rock bend “Akademia” u iščekivanju novog spota za pjesmu “Malit të Zi” (pjesma urađena u saradnji sa trubačem Novakom Mijovićem) nastavlja sa živom aktivnošću nastupa uživo.


Tradicionalno, početak mjeseca bio je rezervisan za nastupe u klubovima i kafićima u Podgorici i Baru, a očekuju ih i Budva i Nikšić. Ovoga puta, kao pojačanje standardnoj šestorki je za stejdž pridodata odlična pjevačica iz Bara Tea Šufta.