Mozaik

VIDEO: LJSZ – Andrea i Akademia, pa Indira Forza

by Vesna Šoškić; photo: Anto Baković; snimatelj Adi Karađuzović; montaža Senad Sukalić | 21:07:2018 | 17:37:02

I treći koncert na “Ljetu sa zvijezdama”, zabavno-muzičkoj manifestaciji koju priređuje Turistička organizacija Bar, protekao je u izuzetno dobroj atmosferi, kojoj su svojom energijom, vokalnim mogućnostima i dobrom svirkom, doprinijeli barska pjevačica Andrea Demirović u pratnji “Akademie” i bivša frontmenka “Colonie” koja sada nastupa kao Indira Forza.
 

“Obećala sam energičan nastup, jer ne može drugačije kada smo na bini zajedno ja i ‘Akademia’. Dali smo sve od sebe, bilo je veselo i raspjevano”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Andrea Demirović, koja je podsjetila da je njena saradnja sa poznatim barskim bendom počela prije dvije godine na jednoj probi.
 
“Prepoznali smo energije i odlučili da od aprila prošle godine nastavimo zajedno da radimo. Imamo zajedničke klupske svirke i to je zaista jedna nesvakidašnja energija, na naše veliko zadovoljstvo. Ovo ljeto provodim i sa svojim sinom, jer sam na raspustu, Muzička škola gdje radim kao profesor ne radi tokom ljeta. Pripremam novu pjesmu - ona je u stvari, gotova, pa čekam još ekranizaciju, koja će se, nadam se, dogoditi u avgustu. Na temu nove pjesme i spota moći ćemo konkretnije da razgovaramo u septembru”, kazala je Andrea Demirović.
 

Scena je dodatno usijana oko 23:00, kada se na njoj pojavila Indira Forca, koja je svojom energijom, šarmom i snažnim vokalom dala neizbrisiv pečat hrvatskoj grupi “Colonia”, sa kojom je nastupala do prošle godine. Već je gostovala na “Ljetu sa zvijezdama” u Baru i, kako nam je kazala, veoma se raduje što ponovo nastupa na Šetalištu kralja Nikole.
 
“Ponovo sam pozvana što znači da sam prošli put bila veoma dobra, da sam zabavila ovu prekrasnu publiku, najbolju na svijetu i, evo me opet ovdje. Već na probi sam osjetila jednu jako lijepu i pozitivnu energiju”, kazala nam je Indira koja je istakla da svojim fanovima uvijek daje sebe stoprocentno.
 

“Dajem i srce i dušu, tako će biti i večeras, puno dobrih pjesama i jedan široki repertoar. Publika će čuti sve one lijepe, stare pjesme koje sam podarila publici za 22 godine koliko sam bila u grupi ‘Colonia’, ali i nove numere. Veselim se svom trinaestom albumu, prvom samostalnom, koji će biti gotov za jedan mjesec i nadam se da ću doći kod vas da ga prezentiram. Okupila sam najbolji tim autora iz Hrvatske. Tek sada se jako igram. Na albumu će biti jedan fantastičan duet sa Alenom Islamovićem, biće malo i tambure, jer ja sam Slavonka i tambura mi je u srcu i naravno, one energije i dinamike na koju su ljudi navikli od mene. Neće izostati ni lijepa ljubavna balada. Najviše sam ponosna na to što sam tekstove za sve pjesme, izuzev prve, napisala sama”, zadovoljno ističe Indira, koja je na pitanje kako je raditi samostalno, nakon 21 godine uspješne karijere u grupi, kazala: “Super mi je, ali puno više posla i odgovornosti. To me ne plaši, jer ja sam uvijek bila fajter, nije mi ništa teško, a ono što me posebno veseli je proces stvaranja muzike. Ja volim muziku, to se vidi i osjeti na sceni, publiku ne možete varati”, kaže popularna hrvatska pjevačica.
 

I u narednom periodu, obećavaju iz Turističke organizacije, Barane i goste barske rivijere, očekuje dobar provod.
 
“Pripremili smo za 25. jula koncert tehno muzike na gradskoj plaži, nakon toga 27. jula rock operu, slijedi i u avgustu bogat muzičko-zabavni program. Nadam se da će naši gosti biti zadovoljni”, kazao je mr Emil Kukalj, direktor TO Bar.