Mozaik

VIDEO: Neverne bebe i Grimm u ime rocka na LJSZ

by Vesna Šoškić; photo:A.Baković, snimatelji I.Gojnić i A.Karađuzović, montaža Z.Milošev | 11:08:2018 | 15:02:47

Dobra svirka, rock and roll i izuzetna atmosfera obilježili su sinoćnji koncert na "Ljetu sa zvijezdama", na kojem su nastupili "Grimm" i "Neverne bebe".
 

Sjajnom koncertu popularnog benda “Neverne bebe”, prethodio je izvanredan nastup barskih rokera -grupe “Grimm”, predvođene Nebojšom Đukanovićem. Radi se o bendu koji njeguje autentičan stil i koji nikada nije robovao trendovima i komercijalizaciji, već isključivo visokim umjetničkim standardima i izvornom roku.
 

“Ovaj koncert će biti sniman dronom i sa nekoliko kamera, nakon čega će nastati DVD, što je sve mali uvod u naš jubilej - dvadeset godina, koji ćemo obilježiti naredne godine. Ovo večeras je uvertira za sve što nas očekuje”, kazao je za Radio Bar i Bar Info frontmen “Grimma” Nebojša Đukanović, koji je otkrio još jednu tajnu: “Otkriću vam i najaviti nešto što smo čuvali za sebe. U narednoj, jubilarnoj godini  pripremamo novi bend, sa još dvojicom momaka iz Kotora i jednim iz Podgorice. Radimo novi materijal, a prvi put ćemo snimati pjesmu - svaki instrumentalista - svoj instrument, što do sada 'Grimm' nije imao sreće da radi”.
 

Atmosferu na Šetalištu kralja Nikole dodatno je zagrijao nastup “Nevernih beba”, koji je protekao u odličnoj konekciji publike i izvođača, i ispraćen sa posebnim emocijama i oduševljenjem.
 
Milan Đurđević, klavijaturista, kompozitor i tekstopisac, kazao je da je više povoda za to da gostuju u Baru, gradu u koji posebno vole da dođu, zbog velikog broja prijatelja koje imaju ovdje i puno ljudi koji vole njihovu muziku. Drugi razlog je obilježavanje jubileja - 25 godina benda i turneja u 25 gradova.
 

“Uspjeli smo da napravimo nemoguće, da izdržimo 25 godina u ovakvim uslovima, da sviramo jednu vrstu progresivne rok muzike, koja ima neku angažovanu ideju, a sa druge strane puno emocija u sebi”, kazao je za naše medije Milan Đurđević, naglasivši da užvaju u ovom momentu svoje karijere.
 

“Snimamo dokumentarni film o bendu, u produkciji RTS-a, koji će biti završen naredne godine. Pokazaćemo nekim novim klincima kako je bilo u jednom čudnom vremenu svirati rok muziku, baviti se nekom vrste imaginacije i želje da mijenjamo stvarnost, na nivou poruka i ideja koje smo podijelili sa ljudima. Promovišemo i aktuelni album ‘Priča o nama’, koji je izašao prošle godine, to je priča o tom jednom vremenu i generaciji koja je zalutala u sopstvenim idealima, jednostavno smo pokušali da se borimo. Novi singl izlazi u oktobru”, najavio je Đurđević.
 

Da rock and roll nije samo muzika, već i način života, zaista potvrđuju “Neverne bebe”, koje žive svoj san.
 
“Održali smo preko 2.200 koncerata, obišli sve kontinente i čitav svijet, napravili tri života u jednom, upoznali divne ljude, ljude koji su odabrali rok muziku kao svoj život. Oni imaju privilegiju da žive sopstvene snove i to je predivno. Predivno je i večeras biti u Baru, a najvažnije, da ljudima koji su došli, damo emociju koja im je potrebna i zbog čega su sigurno ovdje”, kazao je još za Radio Bar i Bar Info, vođa “Nevernih beba” Milan Đurđević, koji poslije četvrt vijeka na muzičkoj sceni poručuje: “Nastavljamo da ovaj svijet činimo podnošljivijim, ljepšim, humanijim i emotivnijim”.
 
Koncerti na “Ljetu sa zvijezdama” su sve posjećeniji, jer sezona u Baru ovih dana doživljava zenit.
 

“Trenutno na barskoj rivijeri odmara 16.700 gostiju, što je 8% više u odnosu na prošlu godinu. Popunjenost hotela je na visokom nivou, plaže su ispunjene do posljednjeg mjesta, a i gužve u saobraćaju potvrđuju da je turistička sezona na vrhuncu”, kazao je direktor TO Bar mr Emil Kukalj, koji je naglasio da nas uz “Ljeto sa zvijezdama” očekuje još nekoliko zabavno muzičkih manifestacija, poput "Šušanjske noći" - 14. 08. i "Spičanske večeri", 31. 08, što sve govori, kako je istakao, “da smo našim turistima, ali i sugrađanima ponudili bogat i sadržajan kulturno-zabavni i muzički program, u kojem, nadam se, uživaju”.
 
Na “Ljetu sa zvijezdama" narednog petka nastupaju Dino Beharović i Adil, a na završnom koncertu, 24. 08. rok grupa “Akademia” i “Lexington bend”.