Mozaik

Vanjin album

by Željko Milović | 30:07:2014 | 10:59:18

Na društvenim mrežama i video i audio web-sharing sajtovima odnedavno se može čuti prvi album gitariste iz Bara Vladimira Vanje Orlandića.
 
Na albumu nazvanom „Comin' home” nalazi se 15 kompozicija (Smells like victory / Blossom fields / Mother's eyes / Jungle / Breezin' / Yeah / Odyssey / Gentle on my mind / Slowhand / Can you hear me comin' / Desert / Starlight / Blues for Alvin / Working blues / Comin' home) i sve su djelo Orlandića, osim “Mother's eyes”, gdje koautorstvo potpisuje sa nekadašnjim solo gitarsitom hard rock grupe “Carlo V” Sajom Kovačem, te “Desert” i “Starlight” koje su nastale u saradnji sa njegovim bratom Sašom.
 
 
 
Materijal je sniman od septembra 2013. do maja 2014. u studiju Nemanje Bečanovića u Podgorici, koji je uradio sve aranžmane, producirao i miksao album.
 
Vladimir Vanja Orlandić se po prvi put iskazuje u instrumentalnim kompozicijama, a još od sredine osamdesetih je bio jedan od rijetkih crnogorskih bluesera koji su javno nastupali. Devedesete je proveo u Londonu, i nastupao po tamošnjim klubovima, a nakon povratka nije bio muzički aktivan.