Mozaik

Cezar opet pobjednik

by Radomir Petrić | 04:09:2014 | 11:35:21

U organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore i budvanskog Lovačkog društva “Primorje”, na Jazu je održana VIII Nacionalna “specijalka” crnogorskih planinskih goniča “Memorijal Nikola Sjekloća”.

Generalni sekretar Saveza, internacionalni kinološki sudija iz Bara Miodrag Vreteničić rekao je juče “Vijestima” da je specijalka održana na odličnom terenu plaže Jaz, te da su u katalogu izložbe objavljena imena 51 psa ove rase iz Crne Gore, Srbije, Makedonije i BiH. Pse je ocjenjivao vrsni poznavalac rase Milić Ralić iz Šapca koji je svoj posao obavio “besprekorno i na zadovoljstvo svih izlagača i posjetilaca”.

“Nakon završetka manifestacija, svi učesnici-izlagači i gosti, nastavili su druženje  uz izvanredan lovački gulaš Branka Liješevića, starog lovca i kulinara iz Budve, uz razmjenu mišljenja i iskustava o rasi”, ukazao je Vreteničić.

U takozvanom BISS programu, za najljepšeg veterana BOB, BISS izabran je WW EW MULTI CH Cezar Sutormanski, jedan od najuspješnijih pasa iz Crne Gore po broju osvojenih pehara na svim izožbama na kojima se takmičio, a čiji je vlasnik Predrag Pavlićević iz Herceg Novog. Najljepša beba je Dakota Sutormanski Trajča Koceva iz Makedonije, najljepše štene Baron Živka Dragaševića iz Pljevalja, u kojima je i najljepši odgajivački par Mirsada Čuturića, te najljepša odgajivačka grupa Miroslava Lasice.

Barska odgajivačnica “Sutorman” osvojila je pehare za najljepšu grupu potomaka, te kao najuspješnija odgajivačnica, a podijeljeno je još desetak pehara i rozeta po kategorijama za mužjake i ženke.