Mozaik

FOTO PRIČA: Ljeto sa zvijezdama, Saška, Kaća, Yu grupa

by Željko Milović, photo by Sergej Zabijako | 25:07:2015 | 19:06:54

Prvo od dva ovogodišnja "Ljeta sa zvijezdama" održano je sinoć, u organizaciji Opštine Bar i To Bar.

Muzički dio programa otvorila je Aleksandra Vojvodić Jovović koja je, uz pratnju prof. Aleksandra Basaraba na harmonici, izvodila ruske romanse, a potom je nastupila najveća balkanska teen zvijezda Katarina Bogićević, i podigla na noge vršnjake u publici.

Glavne zvijezde večeri bili su "jugoslovenski ZZ Top", kako su "YU grupu" titulirali u jugo-medijima još od sredine sedme decenije prošlog vijeka. Na momente anahron i zarobljen u prelazu sedamdesetih na osamdesete, njihov boogie-blues-rock je našao put do zavidnog broja dobro raspoloženih gledalaca, mahom onih iz kluba 40+. Dešavalo se da u publici bude i zamašan broj onih što ne znaju ni 20% repertoara koje su familija Jelić i prijatelji izveli, ali to nije umanjilo ugođaj ni onima ispred bine, ni onima na njoj.

Tradicionalno, uz prvo "Ljeto sa zvijezdama" organizovan je i Ljetnji festival vina i masline, ili kako ga zovu Ljetnja Maslinijada, ali bankovnim saldom nakon završene večeri se mogao pohvaliti veliki broj izlagača. Platežna moć gostiju (ali i domaćih) očigledno nije onakva kakvu bi mi željeli.