Mozaik

FOTO PRIČA: Sutomoranka Barbara zablistala na Miss Deaf

by Željko Milović | 01:08:2015 | 15:03:03

Sutomoranka Barbara Misita (18) predstavljala je Crnu Goru na Izboru za miss i mistera gluvonijemih za Evropu i Aziju (Miss & Mister Deaf World & Evrope & Asie 2015), koji je održan u drugoj polovini jula u Češkoj.

Izbor se održavao u tri različita grada, uz učešće pedesetak učesnika iz zemalja sa dva kontinenta. Iako nije osvojila neku od lenti, Barbara je, opšti je utisak u tamošnjim medijima, plijenila ljepotom i veselošću. Predstavila se u tri odjevne kreacije, među njima i u crnogorskoj narodnoj nošnji.

Posebnu zanimljivost predstavljala je činjenica da je Barbara, iako ne čuje, otplesala do takta tačno svoju tačku na puštenu muziku.

“Dvadeset dana sam vježbala da plešem zumbu sa Ljiljom Nikolić iz ‘Habanere’, na šta sam joj jako zahvalna. Brojala sam taktove, osjećala udarce za ritam i, kaže moja pratilja Elena Vuković, sve pogodila. Bila sam, po opštoj ocjeni, najbolja na plesu”, napisala je Barbara za Bar Info.  

Ističe kako je srećna što se družila, upoznala ljude, i dobila ponude da se bavi modelingom.

Barbara je upravo završila četvrti stepen škole za osobe oštećenog sluha u Kotoru, frizerski smjer. Upravo joj je direktor te škole Borislav Kašćelan kupio kartu za put na izbor za miss, i dao džeparac. Svih 11 dana sa njom je bila pratilja Elena Vujović, takođe iz Kotora.

“Barbara je kompletno osmogodišnje školovanje provela u Kotoru, u školi za osobe oštećenog sluha, i ja sam je svaki dan vozila i vraćala kući. Srednju školu je pohađala takođe u Kotoru i živjhela u njihovom Zavodu, jer je imala ujutro praksu, a popodne časove, tako da je za vikend dolazila kući. Obična je djevojak koja voli društvo, izlazi s prijateljicama i kumom, trudi se da vodi normalan život. I jako je vesela, to je njena glavna karaketarna crta”, kaže Barbarina majka Slađana Misita.