Mozaik

Peta godina maskenbala za Halloween

by Darija Marđokić / photo Sergej Zabijako | 31:10:2015 | 18:43:11

Petu godinu zaredom, a treću na Trgu kod Robne kuće, Folklorni ansambl “Rumija” organizovao je maskenbal povodom američkog praznika Noći vještica - Halloween. Iako je ovaj događaj karakterističan za veče, organizatori su ga ove godine proslavili tokom dana, zbog velikog broja djece koja su učestvovala u programu.
 
Ispred Robne kuće okupilo se više stotina mališana, pa su se mogle vidjeti razne maske - vještice, gusari, indijanci, superheroji, princeze... I svi su se sjajno zabavljali.
 
Novina ovogodišnjeg maskenbala u odnosu na prethodne je što su, osim članova FA “Rumija”, učestvovali i brojni gosti. Vrtić “Svetionik” izveo je dvije tačke, kao i plesni klub “Ellite”. Svojim pjesmama prisutne su zabavili mladi hip-hop pjevač Eldin Škrijelj, Dijana Zabijako i Dražen Kaljević, koji je izveo numere “Ukleti putnik” i “Ne mogu da živim bez tebe”.
 
FA “Rumija” se za ovaj maskenbal pripremao petnaestak dana, a organizator ovoog maskenbala Dražen Kaljević kazao je da se svake godine maskira u nekog lika koji daje poruku djeci, s obzirom da radi i u školi i mnogima je uzor.
 
“Ove godine sam Da Vinčijev demon, zato što je on kroz svoje lične demone pokušao da mijenja svijet na bolje, da budućnost pretvori u neko mnogo bolje mjesto za življenje, i prosto da bih prenio i ja tu poruku svim ljudima dobre volje, da treba da napravimo i našu budućnost i naš život što ljepšim, jer život čine male stvari”, rekao je Kaljević.
 
On je dodao kako će se truditi da ovaj maskenbal ostane  za Noć vještica, ali da će pokušati da napravi veliki karneval koji fali Baranima, kojim bi se obilježio početak ljetnje sezone. Kaljević je istakao da za ovaj događaj nisu tražili nikakva sponzorstva: “Prosto sam sve odradio sa prijateljima, a ozvučenje plaćam iz svog džepa, ali mi nije žao jer kad vidim ovoliku radost i osmjeh na licima djece, mladih ljudi i roditelja, prosto mi taj novac apsolutno ništa ne znači”.