Mozaik

Akademia u Budvi održala humanitarni koncert

| 18:02:2016 | 15:28:54

Barski rock bend “Akadamia” održao je u budvanskom “Beer & Bike” klubu cjelovečernji nastup u humanitarne svrhe, za liječenje Žane Međedović. Sa njima je nastupao i Adrian Lulgjuraj, a gitare se uhvatio i stari as Mirko Šuković (ex “Entuzijasti”, “Montenegro Singers”…).
 
“Poziv je stigao prošle nedjelje od našeg prijatelja, čuvenog ugostitelja i poštovaoca rada grupe, Krsta Niklanovića. Zadovoljni smo odzivom, nadam se da su i organizatori, a u tom klubu smo prošle zime svirali tri puta, i u njihovoj organizaciji nastupali na ostrvu sv. Nikola i u hotelu ‘Queen of Montenegro’. Za nas se zna da smo vazda tu za sve humanitarne varijante, nikad ne odbijamo, osim kad imamo već preuzete obaveze”, kaže za Bar Info Božo Gagović, prvi među jednakima u “Akademiji”.

 
Grupa za desetak dana završava čuveni instrumental “Malit te zi”(“Crnoj Gori”), poznat barskim ljubiteljima muzike još iz vremena jazz-rock benda “Žaromikvaj on d spajs”, te još jedan - “2000 years”(“Stara maslina”), koji su nešto potpuno drugačije u odnosu na dosadašnji rad “Akademie”. Snimani su u studiju “Gain”, producent je Novak Brajović, a gost Novak Mijović, profesor trube.  
 
Već gotovo deceniju najtraženiji klupski bend Crne Gore, poslije uspješnih nastupa na trgovima zimus, nastavlja i sa koncertnim aktivnostima.
 
“Svi znaju što ‘Akademia’ nudi, domaći rock standard i pokoji strani, dobru svirku, a ne otaljavanje tezge, pa pretpostavljam da je to razlog zašto nas zovu. Pjesme koje smo do sada ekranizovali se intenzivno vrte po TV stanicama i zadovoljni smo maksimalno kako to ide. U planu je i ekranizovanje nezvanične himne Bara ‘Grad je širok kao more’ u našoj varijanti, trenutno smo u fazi traženja pokrovitelja”, zaključuje Gagović.